Εμπορική, γραφειακή και οικιστική ανάπτυξη στην Αγ. Ζώνη (χάρτες)

Η ανάπτυξη BADIZOMAN φιλοδοξεί να καλύψει γραφειακές και επαγγελματικές δραστηριότητες

Εμπορική, γραφειακή και οικιστική ανάπτυξη προτίθεται να κατασκευάσει και να λειτουργήσει η εταιρεία Badizoman Ltd στην ενορία Αγίας Ζώνης στο Δήμο Λεμεσού.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον των αρμόδιων αρχών για έγκριση, στόχος του έργου είναι η κάλυψη των αναπτυξιακών και οικιστικών αναγκών καθώς και της αυξημένης ανάγκης που δημιουργείται στην περιοχή μελέτης για τη στέγαση γραφειακών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων. 

1

Παράλληλα, προστίθεται, αναμένεται ότι η λειτουργία του έργου θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής και θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα της με τη δημιουργία διαμερισμάτων, καταστήματος, χώρους γραφείων, δημόσιους χώρους στάθμευσης, και χώρους πρασίνου.

Η ανάπτυξη, η οποία θα φέρει την ονομασία BADIZOMAN, θα ανεγερθεί σε τρία τεμάχια γης σε απόσταση 1.8 km περίπου νότια του οικιστικού πυρήνα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς και 2.8 km περίπου νοτιοανατολικά του οικιστικού πυρήνα της πόλης Λεμεσού. 

1

Το έργο στα βόρεια θα συνορεύει με τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ. Βορειοδυτικά του, σε απόσταση 200 m περίπου βρίσκεται το Λανίτειο γήπεδο και σε απόσταση 250 m περίπου βρίσκεται το Λανίτειο Γυμνάσιο και Λύκειο. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οικιστικές μονάδες, καφεστιατόρια, εμπορικές αναπτύξεις, δημόσια σχολεία, εκκλησίες, πάρκα και άλλες δημόσιες υποδομές.

Στοιχεία για την ανάπτυξη

Η ανάπτυξη αφορά πολυώροφο κτίριο 10 ορόφων με κατάστημα, γραφεία και διαμερίσματα. 

Το ύψος του κτιρίου είναι 48 m και διαθέτει τις εξής υποδομές:

 • χώρους στάθμευσης,
 • εμπορικό κατάστημα,
 • χώρους κουζινών και υγιεινής,
 • ανελκυστήρες και κλιμακοστάσια,
 • αποθήκες,
 • ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις,
 • γραφεία,
 • χώρους υποδοχής,
 • διαμερίσματα,
 • γυμναστήριο, και
 • χώρους πρασίνου.

Η οικιστική μονάδα αποτελείται από 9 ορόφους με συνολικά 11 διαμερίσματα τα οποία αναλύονται ως ακολούθως:

 • Στον 1ο και 2ο όροφο υπάρχουν συνολικά 4 διαμερίσματα, 2 διαμερίσματα στον κάθε όροφο,
 • Στον 3ο, 4ο, 5ο, 8ο και 9ο όροφο υπάρχουν συνολικά 5 διαμερίσματα, 1 διαμέρισμα στον κάθε όροφο, και
 • Στον 6ο όροφο υπάρχουν 2 διαμερίσματα εν των οποίων το 1 διαμέρισμα συνεχίζεται στον 7ο όροφο.

Το κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο και το μεσοπάτωμα και στους υπόλοιπους ορόφους (1ο- 9ο όροφο) βρίσκονται γραφεία με χώρους υγιεινής και κουζίνα. Στον 10ο όροφο βρίσκονται κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας, χώρος υγιεινής, βοηθητικοί χώροι και στεγασμένο δώμα.

1

Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων αποτελούνται από 3 υπόγεια επίπεδα με συνολικά 101 χώρους στάθμευσης εκ τον οποίων οι 34 είναι για δημόσια χρήση και οι 11 για είναι για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της ανάπτυξης εκτιμάται στους 24 μήνες, νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, λόγω διαφόρων εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων. 

Κώστας Μηλικούρης
 
4274
Thumbnail

Πολύ σημαντικά στοιχεία παραθέτει το κτηματολόγιο αναφορικά με τις πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς για το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατά τη διάρκεια του οποίου – όπως δείχνουν τα στοιχεία- η Λεμεσός και  Πάφος φαίνεται  κατέχουν τα πρωτεία αναφορικά με τους εκτός αλλά και εντός Ε.Ε. αγοραστές.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε γενικές γραμμές, όμως, οι παραλιακές μας πόλεις εν γένει φαίνεται να προτιμούνται τόσο από Ευρωπαίους πολίτες  όσο και από πολίτες εκτός Ε.Ε. με την Αμμόχωστο, όμως, να παραμένει  στην τελευταία θέση προτίμησης.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2019 κατατέθηκαν 2,482 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα 751 ακίνητα αφορούσαν σε ευρωπαίους αγοραστές (εκτός Κυπρίους) και τα 1,731 σε αγοραστές εκτός Ε.Ε..             

Η Λεμεσός – όπως δείχνουν και τα στοιχεία- κατέχει μαζί με την Πάφο τη μερίδα του λέοντος αφού μόνο στην Πάφο κατατέθηκαν 1, 014 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα 649 αφορούσαν σε αγοραστές εκτός Ε.Ε. και τα 365 σε Ευρωπαίους αγοραστές.

Στη Λεμεσό κατατέθηκαν 719 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα  583 αφορούσαν σε εκτός ΕΕ αγοραστές και τα 136 σε Ευρωπαίους.

Στη Λευκωσία, τώρα, κατατέθηκαν 181 πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 92 αφορούσαν σε πολίτες της Ε.Ε. και τα 89 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Στη Λάρνακα, κατατέθηκαν 391 πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 94 αφορούσαν σε  πολίτες της Ε.Ε. και τα 297 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Στην Αμμόχωστο, κατατέθηκαν 177  πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 64 αφορούσαν σε πολίτες της Ε.Ε. και τα 113 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Αγοραστές

Τους πρώτους έξι μήνες του 2019 έφτασαν στην Κύπρο 958 αγοραστές από την Ε.Ε. (εκτός τους Κυπρίους) οι οποίοι κατέθεσαν πωλητήριο έγγραφο. Παράλληλα, 1,696  αγοραστές ήταν από χώρες εκτός Ε.Ε.

Εξ αυτών, η πλειοψηφία ήταν και πάλι στην Πάφο όπου οι αγοραστές έφτασαν τους 1,152 εκ των οποίων οι 547 ήταν από χώρες εντός Ε.Ε. και οι 605 εκτός Ε.Ε..

Στη Λεμεσό οι αγοραστές έφτασαν τους 720 εκ των οποίων οι  163 από χώρες εντός Ε.Ε. και οι  557 από χώρες εκτός Ε.Ε..

Στη Λευκωσία οι αγοραστές έφτασαν τους  167 εκ των οποίων οι 79 από χώρες εντός της Ε.Ε. και οι 88 από χώρες εκτός της Ε.Ε.

ad2mobile

Στη Λάρνακα, τώρα, ο αριθμός των αγοραστών ανήλθε στους  461 εκ των οποίων οι 106 ήταν από χώρες εντός Ε.Ε. και οι 355 ήταν από χώρες εκτός Ε.Ε..

Εν κατακλείδι, στην επαρχία Αμμοχώστου, ο αριθμός των αγοραστών έφτασε τους 154 εκ των οποίων οι 63 από χώρες της Ε.Ε. και οι 91 από χώρες εκτός Ε.Ε..

article 1