Εμπορική, γραφειακή και οικιστική ανάπτυξη στην Αγ. Ζώνη (χάρτες)

Η ανάπτυξη BADIZOMAN φιλοδοξεί να καλύψει γραφειακές και επαγγελματικές δραστηριότητες

Εμπορική, γραφειακή και οικιστική ανάπτυξη προτίθεται να κατασκευάσει και να λειτουργήσει η εταιρεία Badizoman Ltd στην ενορία Αγίας Ζώνης στο Δήμο Λεμεσού.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

 

Όπως αναφέρεται στα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον των αρμόδιων αρχών για έγκριση, στόχος του έργου είναι η κάλυψη των αναπτυξιακών και οικιστικών αναγκών καθώς και της αυξημένης ανάγκης που δημιουργείται στην περιοχή μελέτης για τη στέγαση γραφειακών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων. 

1

Παράλληλα, προστίθεται, αναμένεται ότι η λειτουργία του έργου θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής και θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα της με τη δημιουργία διαμερισμάτων, καταστήματος, χώρους γραφείων, δημόσιους χώρους στάθμευσης, και χώρους πρασίνου.

Η ανάπτυξη, η οποία θα φέρει την ονομασία BADIZOMAN, θα ανεγερθεί σε τρία τεμάχια γης σε απόσταση 1.8 km περίπου νότια του οικιστικού πυρήνα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς και 2.8 km περίπου νοτιοανατολικά του οικιστικού πυρήνα της πόλης Λεμεσού. 

1

Το έργο στα βόρεια θα συνορεύει με τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ. Βορειοδυτικά του, σε απόσταση 200 m περίπου βρίσκεται το Λανίτειο γήπεδο και σε απόσταση 250 m περίπου βρίσκεται το Λανίτειο Γυμνάσιο και Λύκειο. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οικιστικές μονάδες, καφεστιατόρια, εμπορικές αναπτύξεις, δημόσια σχολεία, εκκλησίες, πάρκα και άλλες δημόσιες υποδομές.

Στοιχεία για την ανάπτυξη

Η ανάπτυξη αφορά πολυώροφο κτίριο 10 ορόφων με κατάστημα, γραφεία και διαμερίσματα. 

Το ύψος του κτιρίου είναι 48 m και διαθέτει τις εξής υποδομές:

 • χώρους στάθμευσης,
 • εμπορικό κατάστημα,
 • χώρους κουζινών και υγιεινής,
 • ανελκυστήρες και κλιμακοστάσια,
 • αποθήκες,
 • ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις,
 • γραφεία,
 • χώρους υποδοχής,
 • διαμερίσματα,
 • γυμναστήριο, και
 • χώρους πρασίνου.

Η οικιστική μονάδα αποτελείται από 9 ορόφους με συνολικά 11 διαμερίσματα τα οποία αναλύονται ως ακολούθως:

 • Στον 1ο και 2ο όροφο υπάρχουν συνολικά 4 διαμερίσματα, 2 διαμερίσματα στον κάθε όροφο,
 • Στον 3ο, 4ο, 5ο, 8ο και 9ο όροφο υπάρχουν συνολικά 5 διαμερίσματα, 1 διαμέρισμα στον κάθε όροφο, και
 • Στον 6ο όροφο υπάρχουν 2 διαμερίσματα εν των οποίων το 1 διαμέρισμα συνεχίζεται στον 7ο όροφο.

Το κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο και το μεσοπάτωμα και στους υπόλοιπους ορόφους (1ο- 9ο όροφο) βρίσκονται γραφεία με χώρους υγιεινής και κουζίνα. Στον 10ο όροφο βρίσκονται κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας, χώρος υγιεινής, βοηθητικοί χώροι και στεγασμένο δώμα.

1

Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων αποτελούνται από 3 υπόγεια επίπεδα με συνολικά 101 χώρους στάθμευσης εκ τον οποίων οι 34 είναι για δημόσια χρήση και οι 11 για είναι για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

 

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της ανάπτυξης εκτιμάται στους 24 μήνες, νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, λόγω διαφόρων εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων. 

Κώστας Μηλικούρης
 
5358
Thumbnail

Σε νέα υποβάθμιση των εκτιμήσεων του για τον ρυθμό επέκτασης της κυπριακής οικονομίας προέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς η παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία χάνουν δυναμική λόγω υποτονικού εμπορίου και των προκλήσεων στη βιομηχανική παραγωγή.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Ειδικότερα, στο World Economic Outlook  (WEO) για το 2019, το ΔΝΤ προβλέπει πως το κυπριακό ΑΕΠ το 2019 θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,1% έναντι 3,5% τον περασμένο Απρίλιο. Το 2020 ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στο 2,9% έναντι 3,3%, που ήταν η εκτίμηση του περασμένου Απριλίου.
 
Η ανεργία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί φέτος στο 8% από 7% στην έκδοση Απριλίου, για να υποχωρήσει στο 6% το 2020, όση ήταν η εκτίμηση του περασμένου Απριλίου.
 
Το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα περιοριστεί στο 0,8% φέτος, έναντι 0,5% που ήταν η εκτίμηση του περασμένου Απριλίου, για να επιταχυνθεί στο 1,6% το 2020.
 
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το έλλειμμα στο λογαριασμό τρεχουσών συναλλαγών το οποίο τo 2019 θα φτάσει στο 7,8% και θα υποχωρήσει στο 7,5% το 2020.
 
Ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη παρουσιάζεται να υποχωρεί στο 1,2% φέτος και να επιταχύνει στο 1,5% το 2020. Στη Γερμανία οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας υποβαθμίζουν την εκτίμηση ως προς την επέκταση του ΑΕΠ στο μόλις 0,5% φέτος και στο 1,2% το 2020, ενώ το ιταλικό ΑΕΠ θα παραμείνει στάσιμο το 2019 και θα επιταχύνει ελαφρώς στο 0,5% το 2020.
 
Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας προβλέπεται στο 2,0% φέτος για να διαμορφωθεί στο 2,2% το 2020.
 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της Κύπρου, ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 1,2% και στο 1,4% το 2019 και το 2020 αντίστοιχα.
 
Στις ΗΠΑ η οικονομική επέκταση εκτιμάται ότι θα επεκταθεί με ρυθμό 2,4% το 2019 και να επιβραδύνει στο 2,2% τo 2020.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Τέλος, στην Κίνα ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί στο 6,1% και αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,8% το 2020.

article 1