Ενδιαφέρει εστιατόρια, cafe & μπαρ: 3 χρόνια η άδεια λειτουργίας

Νόμος για παράταση των αδειών των κέντρων αναψυχής στα τρία χρόνια αντί για ένα χρόνο

Σε σημερινή (26/11) δήλωσή του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, κ. Αντρέα Κυπριανού, σχετικά για την ανανέωση αδειών λειτουργίας κέντρων αναψυχής ανέφερε ότι, «οι συγκεκριμένες προτάσεις νόμου που καταθέσαμε και ψηφίστηκαν από τη Βουλή, μειώνουν την ανάγκη ανανέωσης άδειας λειτουργίας κέντρων αναψυχής από το ένα στα τρία χρόνια. Δηλαδή, ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας που διατηρεί επιχείρηση εστίασης, καφετέρια, μπαρ κτλ, δεν θα χρειάζεται να ανανεώνει την άδειά του κάθε χρόνο αλλά κάθε τρία χρόνια».

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του Αντρέα Κυπριανού:
«Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο τρεις προτάσεις νόμου, του Δημοκρατικού Συναγερμού τις οποίες κατέθεσα εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί με τον συνάδελφο Κυριάκο Χατζηγιάννη. Οι συγκεκριμένες προτάσεις νόμου, μειώνουν την ανάγκη ανανέωσης άδειας λειτουργίας κέντρων αναψυχής από το ένα στα τρία χρόνια. Δηλαδή, ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας που διατηρεί επιχείρηση εστίασης, καφετέρια, μπαρ κτλ, δεν θα χρειάζεται να ανανεώσει την άδειά του κάθε χρόνο αλλά κάθε τρία χρόνια.

Και αυτό ισχύει τόσο για την άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού όσο και για την άδεια από τις τοπικές αρχές. Τους Δήμους και τις Κοινότητες. Είναι μια εκσυγχρονιστική πρόταση, βοηθά τόσο τον μικρομεσαίο επιχειρηματία γιατί θα γλυτώσει από τη γραφειοκρατία και τη διαδικασία της ανανέωσης της άδειας λειτουργίας κάθε χρόνο αλλά βοηθά και τις υπηρεσίες που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εργατοώρες που θα γλυτώσουν για πραγματικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους εκεί και όπου πρέπει

 
12465
Thumbnail