Εννιάψαλμος δημάρχων σε ΕΒΕ Αμμοχώστου για ανάπτυξη της περιοχής

Έστειλαν επιστολή με κοινοποίηση σε Νουρή, Πηλείδου και βουλευτές Αμμοχώστου

‘Έντονη αντίδραση δυο Δημάρχων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου κατά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου για τη μη λήψη μέτρων οικονομικής αναβάθμισης της περιοχής. 

Οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, αλλά και οι πρόεδρου των Κοινοτικών Συμβουλίων Αχερίτου Μιχάλης Καούνας και Φρενάρους Μιχάλης Χατζηγιώρκας έστειλαν επιστολή στο ΕΒΕ Αμμοχώστου με κοινοποίηση στους Υπουργούς Εσωτερικών Νίκο Νουρη, Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου και βουλευτες Αμμοχώστου ζητώντας μέτρα για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Καλάθι του Νοικοκυριού: Τα 6 προϊόντα της λίστας μέχρι στιγμής<<<<

Η επιστολή εδράζεται σε 9 σημεία και αφορά:
α) Η Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου έχει το κατώτατο κατά κεφαλή εισόδημα στη χώρα μας.

(β) Όλες οι Επαρχίες έχουν Πανεπιστημιακές Σχολές εκτός από την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

(γ) Το 70% των νέων μας ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ την Επαρχία για να τύχει επαγγελματικής αποκατάστασης στις επαρχίες που διαμένετε εσείς.

(δ) Γίνονται συναντήσεις του ΕΒΕΑ με διάφορους φορείς χωρίς αποτέλεσμα. Για το θεαθήναι, όπως πράξατε και με το περιβόητο αναπτυξιακό πλάνο.

(ε) Αποτύχατε να προωθήσετε και να φέρετε ξένες επενδύσεις στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. Στα 48 χρόνια πετύχατε μόνο την κατασκευή του έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Αυτό έγινε, φυσικά, επειδή στο αρχικό σχήμα ήσασταν μέτοχοι με ποσοστό 10%.

(ζ) Επίσημες Επιχειρηματικές αποστολές από το εξωτερικό επισκέπτονται όλες τις Επαρχίες εκτός της Αμμοχώστου (ο,τι γίνεται είναι πρωτοβουλίες ντόπιων επιχειρηματιών).

(η) Σε συνεδρία του ΕΒΕΑ τον Ιούλιο του 2010 αναφέρθηκε ότι «εσυμφωνήσαμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα Δήμο ή κοινότητα της ελεύθερης περιοχής να αναπτυχθεί για να μπορεί το Βαρώσι να τους φτάσει όταν ανοίξει». Αυτό το δόγμα υπηρετείτε και το είχατε πετύχει απόλυτα μέχρι το 2013.

(θ) Για τα οικονομικά τεκτενόμενα της Ελεύθερης Επαρχίας θέλετε να κάμνετε κουμάντο εσείς για να εξυπηρετείτε το πιο πάνω δόγμα της καθήλωσης της Ελεύθερης Επαρχίας.

Σύμφωνα με την επιστολή,

«Σας έγινε πρόταση για αλλαγή του καταστατικού του ΕΒΕ Αμμοχώστου, ώστε στο Διοικητικό Συμβούλιο να εκλέγονται δέκα μέλη από τους προσφυγοποιημένους επιχειρηματίες της Αμμοχώστου οι οποίοι θα ασχολούνται με τα προβλήματα των προσφυγοποιημένων μελών, καθώς και δέκα μέλη από τους επιχειρηματίες που επιχειρούν στην Ελεύθερη Επαρχία ανεξαρτήτως καταγωγής.

Σκοπός της πρότασης ήταν να κρατηθεί ενωμένο το Επιμελητήριο. Εσείς αρνείστε πεισματικά».


 

 
24355