Εντός του 2021 το Τοπικό Σχέδιο για Παραλίμνι, Αγ. Νάπα, Δερύνεια

Ο Δήμαρχος Δερύνειας εκφράζει ανησυχία για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκπόνηση του Σχεδίου

Ανησυχία εκφράζει ο Δήμαρχος Δερύνειας, Αντρος Καραγιάννης, για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας.
         
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Άντρος Καραγιάννης εκφράζει για ακόμα μια φορά τις έντονες ανησυχίες του για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας. Ο Δήμαρχος έστειλε αρκετές επιστολές τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στο Πολεοδομικό Συμβούλιο, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του, αφού η καθυστέρηση καθηλώνει την ανάπτυξη στον ακριτικό Δήμο Δερύνειας και στην επαρχία Αμμοχώστου γενικότερα».

>>> Διαβάστε ακόμη: Πώς το 5G θα αλλάξει τη ζωή μας στην Κύπρο και πότε <<<
 
Προστίθεται ότι «σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έτυχε ο Δήμαρχος Δερύνειας από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για τη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί μέχρι την έγκριση και τελική δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου, είναι ότι αυτή τοποθετείται εντός του 2021».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η μη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας, έχει επιφέρει μεγάλη απογοήτευση τόσο στις τοπικές αρχές όσο και σε ενδιαφερόμενα για στέγαση, νέα ζευγάρια. Αρκετοί ενδιαφερόμενοι που θέλουν να επωφεληθούν από το σχέδιο χορηγιών για τις ακριτικές περιοχές και να αναπτύξουν τα τεμάχια τους, δεν μπορούν να το πράξουν γιατί με βάση το ισχύον Τοπικό Σχέδιο του 2003, αφού αυτό του 2012 ακυρώθηκε, δεν εντάσσονται στην οικιστική ζώνη».
 
Μέσα από το νέο Τοπικό Σχέδιο «η Δερύνεια προσδοκά να καταστεί ο πολιτιστικός πυρήνας της επαρχίας Αμμοχώστου καθώς επίσης και πανεπιστημιακή πόλη. Επενδύοντας στη βασική στρατηγική της ισότιμης κατανομής των πόρων, ο Δήμος θεωρεί ότι εφόσον δεν μπορεί να επωφεληθεί από τον τουρισμό ισότιμα με τους παραθαλάσσιους Δήμους, μπορεί να επενδύσει στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό».
 
Σημειώνεται ακόμα πως «η ακριτική Δερύνεια μέσα από τον στρατηγικό σχεδιασμό, προσπαθεί να προσελκύσει πέραν των νέων ζευγαριών και επενδυτές οι οποίοι θα αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά της ακριτικότητας δημιουργώντας βιώσιμες επιχειρήσεις. Η δημιουργία Πανεπιστημίου συνάδει επίσης με τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς του Δήμου, για να καταστεί η Δερύνεια οικονομικά αυτόνομη και ελκυστική για νέους επιστήμονες».

>>> Διαβάστε επίσης: ΓΕΣΥ από σήμερα:Τι πληρώνουμε, τι δικαιούμαστε & που δικαιούμαστε <<<
 
Ο Δήμος Δερύνειας πληροφορήθηκε πως «εν μέσω διαβούλευσης και αναμονής της δημοσίευσης του νέου Τοπικού Σχεδίου και κατάθεσης ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε άλλο Δήμο παρόμοιου τύπου αναπτύξεις που διαπραγματευόμαστε μέσα από τα νέα Τοπικά Σχέδια. Ως Δήμος Δερύνειας προσδοκούμε όπως αντιμετωπιστούν και τα δικά μας αιτήματα με την ίδια θετικότητα και ευελιξία που αντιμετωπίστηκαν και σε άλλους Δήμους».

ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου
 

 
20997
Thumbnail