Έπεσαν οι τιμές των οικιών, ανέβηκαν των διαμερισμάτων

Αναλυτικά το δελτίο Δείκτη Τιμών Κατοικιών για το 2ο τρίμηνο του 2021, όπως τον παρουσιάζει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) δημοσίευσε σήμερα (18/10) το δελτίο του Δείκτη Τιμών Κατοικιών (ΔΤΚ) για το 2ο τρίμηνο του 2021, το οποίο περιλαμβάνει ανασκόπηση των αποτελεσμάτων και των εξελίξεων στην αγορά ακινήτων.

Όπως αναφέρεται,  οι τιμές οικιών από τις τιμές των διαμερισμάτων παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα, με τις πρώτες να καταγράφουν μειώσεις, σε σχέση με τις τιμές διαμερισμάτων οι οποίες καταγράφουν αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, οι τιμές οικιών μειώθηκαν τόσο σε τριμηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, 0,3% και 1%, αντίστοιχα. Αντίθετα οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση
και κατά 3% σε ετήσια βάση.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι η τάση αυτή κυριαρχεί σε όλες τις επαρχίες με εξαίρεση την επαρχία Λεμεσού η οποία καταγράφει αυξήσεις και στις τιμές οικιών, ενώ η επαρχία Πάφου παρουσιάζει ετήσια μείωση και στα διαμερίσματα ενώ σημειώνεται ότι η αύξηση που παρατηρείται στις τιμές διαμερισμάτων αντανακλά, μεταξύ άλλων, τη συνεχιζόμενη προτίμηση ντόπιων αγοραστών και επενδυτών για τα διαμερίσματα σε σχέση με τις οικίες στις περισσότερες επαρχίες της Κύπρου.

Δείτε ΕΔΩ αυτούσια τα αποτελέσματα του Δείκτη Τιμών Κατοικιών.

 
16318
Thumbnail