Επιβραδύνονται οι κρατήσεις από διάφορες αγορές λόγω Ουκρανίας

Όσα αναφέρει ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου

Επιβράδυνση των κρατήσεων παρατηρείται από διάφορες αγορές εξαιτίας του Ουκρανικού, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσο Χατζηγεωργίου.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου, πριν να ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία ο προγραμματισμός για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο έδιδε την δυνατότητα "να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι". Αυτό, είπε, στηριζόταν τόσο στον προγραμματισμό ταξιδιωτικών πακέτων από διοργανωτές ταξιδίων αλλά και από τα πτητικά προγράμματα των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών όπως και λόγω της ροής κρατήσεων στα καταλύματα.

Παρόλα αυτά όμως, συνέχισε, με την έναρξη των εχθροπραξιών έχουν ακυρωθεί όλα τα πτητικά προγράμματα από και προς Ρωσία και Ουκρανία, καθώς οποιαδήποτε ταξιδιωτικά πακέτα. 

Παράλληλα, είπε ο κ. Χατζηγεωργίου, βλέπουμε ότι η ροή των κρατήσεων από διάφορες αγορές έχει τις τελευταίες 20 μέρες επιβραδυνθεί.

Ερωτηθείς για τις πτήσεις και κατά πόσο αυτές έχουν επηρεαστεί από άλλες αγορές, ο κ. Χατζηγεωργίου σημείωσε πως οι πτήσεις από τις αρχές Απριλίου προς το αεροδρόμιο Πάφου αυξάνονται κατά 100% σε σύγκριση με την τρέχουσα περίοδο, δηλαδή από 100 εισερχόμενες πτήσεις την βδομάδα που έχουμε τώρα, θα αγγίζουμε τις 200 την βδομάδα από τα τέλη Μαρτίου. 

Δεν έχουμε, είπε, “βιώσει ακυρώσεις πτήσεων από άλλες αγορές αλλά σίγουρα διαφαίνεται μια επιβράδυνσης των κρατήσεων και σε αυτό τον τομέα”.

Ερωτηθείς για την κατάσταση την περίοδο του καθολικού Πάσχα ο διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου ανέφερε πως για τον επόμενο μήνα υπάρχουν κρατήσεις από ξένους επισκέπτες, ενώ μεγάλη προσπάθεια θα καταβληθεί για όλο τον Απρίλιο και για προσέλκυση εγχώριου τουρισμού, κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 
21546