Επιχειρηματίες «στήνουν στον τοίχο» Αβέρωφ, Μαυρογιάννη, Νίκο 

Ζωτικής σημασίας για τους επιχειρηματίες οι θέσεις των 3 υποψηφίων για τα της οικονομίας – Σήμερα το Debate

Έτοιμοι να «ανακριθούν» από επιχειρηματίες είναι οι 3 κύριοι υποψήφιοι για τις Προεδρικές Εκλογές, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Το οικονομικό debate - το οποίο διοργανώνεται μετά από πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ - και θα πραγματοποιηθεί σήμερα (18/10) στις 17:30 στο Royal Hall αναμένεται όπως είναι φυσικό με μεγάλο ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό κόσμο.  

Το οικονομικό πλάνο και σχεδιασμός των 3 υποψηφίων θα καθορίσουν και τα σχέδια αλλά και το μέλλον των επιχειρήσεων οι οποίες αναμένουν ένα δυσκολότερο 2023. 

>>> Διαβάστε επίσης: Interview από επιχειρηματίες σε Αβέρωφ-Μαυρογιάννη-Χριστοδουλίδη <<<

gnf

Αν και η οικονομία θεωρείται πάντοτε ένα από τα πιο βασικά ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας κάθε υποψηφίου, εντούτοις στις επικείμενες Προεδρικές το όλο ενδιαφέρον ενισχύεται λόγω των ιδιαίτερων προκλήσεων από τα συνεπακόλουθα του πολέμου στην Ουκρανία που θα έχει να αντιμετωπίσει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση του. 

Ήδη τα πρώτα προβλήματα με τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα προϊόντα έχουν θορυβήσει επιχειρήσεις και επιχειρηματίες οι οποίοι δεν έχουν πλέον την δυνατότητα να απορροφήσουν τα έξτρα κόστη, ενώ παράλληλα η αύξηση των επιτοκίων για ρύθμιση του πληθωρισμού φέρνει μαζί της και ανησυχίες για ύφεση. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με αναλυτές η οικονομία θα πληγεί πολύ περισσότερο το 2023 από τον πόλεμο στην Ουκρανία με αρκετούς ειδικούς να κάνουν λόγο για ένα δύσκολο έτος – ενδεχομένως και ένα από τα χειρότερα έτη – στην παγκόσμια οικονομία. 

Οι επιχειρηματίες που εξαρτώνται από τις οικονομικές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και τον τρόπο διαχείρισης κρίσεων θα ποντάρουν όπως είναι λογικό στον υποψήφιο που έχει και τις λύσεις αλλά και σε αυτόν που θα τους πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει σε μια δύσκολη περίοδο. Γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρηματίες που θα παρευρεθούν να απευθύνουν και τις δικές τους ερωτήσεις προς τους 3 υποψήφιους. 

Να σημειώσουμε πως το debate θα μεταδίδεται σε live εικόνα από την ιστοσελίδα της Brief.