Επίκεντρο της ΕΚΤ η Κύπρος το διήμερο 5 με 6 Οκτωβρίου

Στην Κύπρο η επόμενη συνεδρία του ΔΣ της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας – Κάθοδος Λαγκάρντ και 19 Κεντρικοί Τραπεζίτες

Τη διεξαγωγή της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 5 Οκτωβρίου στην Κύπρο είχε ανακοινώσει με ανάρτησή της στο Twitter την περασμένη εβδομάδα η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, συμπληρώνοντας πως θα ακολουθήσει ανεπίσημη συνεδρίαση την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στην Κύπρο μετά από ενδιαφέρον που επέδειξε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου για φιλοξενία της, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρξε και από άλλους Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών.

>>> Διαβάστε επίσης: Πληθαίνουν οι τραπεζίτες που ζητούν αύξηση 0,75% στα επιτόκια <<<

Σημειώνεται επίσης πως πρόκειται για μία σημαντική συνεδρίαση λόγω της κατάστασης στην ευρωπαϊκή οικονομία και είναι ενδεικτικό ότι θα αφιερωθεί περαιτέρω χρόνος ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα θέματα στρατηγικής.

Η κάθοδος όλων των διοικητών των 19 χωρών της ευρωζώνης στη Κύπρο σε μία περίοδο με τόσες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία αναντίλεκτα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα, τονίζεται.

Υπενθυμίζεται τέλος πως η πρόεδρος της ΕΚΤ είχε βρεθεί ξανά στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο κατόπιν πρόσκλησης του κ. Ηροδότου. Κατά την τότε επίσκεψή της είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γυναικείες οργανώσεις, ενώ συμμετείχε και σε συνέδριο που διοργάνωση η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με καλεσμένους στελέχη από την επιχειρηματική κοινότητα.

KYΠΕ

 
24979