Επίσκεψη Ισραηλινού Πρέσβη στο Πανεπιστήμιο Frederick

Ο Πρέσβης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του τη Δευτέρα όπου ξεναγήθηκε στις υβριδικές αίθουσες διδασκαλίας

Συμφωνία για στοχευμένες δράσεις αλλά και καθορισμός χρονοδιαγραμμάτων σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ερευνητικό επίπεδο επιτεύχθηκαν κατά την επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ Όρεν Ανόλικ στην Κύπρο στο Πανεπιστήμιο Frederick, ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

Το Πανεπιστήμιο αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι ο Πρέσβης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του τη Δευτέρα όπου ξεναγήθηκε στις υβριδικές αίθουσες διδασκαλίας και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία μεικτής εκπαίδευσης-μάθησης. Ενημερώθηκε και για τον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιο αντιμετώπισε τη μεγάλη πρόκληση της πανδημίας ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα της διδασκαλίας, αναφέρεται.
 
Ο κ. Ανόλικ παρακάθησε σε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Γιώργο Δημοσθένους, την Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους, o Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διασφάλισης Ποιότητας, Καθηγητής Κώστας Κυριάκου, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Καθηγητής Μιχάλης Κωμοδρόμος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών, Καθηγητής Κώστας Μάντζαλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Καθηγητής Παναγιώτης Τουλιάτος. Τον κ. Ανόλικ συνόδευε η Μαρία Χατζηγεωργίου, Υπεύθυνη Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας.

Καλωσορίζοντας τον Ισραηλινό πρέσβη, ο κ. Δημοσθένους ανέφερε ότι η παρουσία του στο Πανεπιστήμιο δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις που ήδη έχουν τόσο με την Πρεσβεία του Ισραήλ αλλά και με τα Πανεπιστήμια της χώρας, μέσω συνεργασιών με αμοιβαία οφέλη.

«Προσβλέπουμε στην ανάπτυξη συνεργειών σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και πολιτιστικό επίπεδο,» είπε ο Πρύτανης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ισραηλινός Πρέσβης, προστίθεται, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη θερμή υποδοχή και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις τεχνολογικές υποδομές του Πανεπιστημίου αλλά και για την αποτελεσματικότητα με την οποία το Πανεπιστήμιο αντιμετώπισε την πανδημία. Τόνισε την ανάγκη επικοινωνίας Κύπρου – Ισραήλ σε επίπεδο λαών και όχι μόνο κυβερνήσεων, αλλά και στήριξης των νέων στις δύο χώρες. Ο κ. Ανόλικ υποστήριξε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στους τομείς της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Τεχνών.
 
Δήλωσε επίσης την προθυμία του να δώσει ο ίδιος διαλέξεις στους/στις φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου με σκοπό τη γνωριμία τους με τη γειτονική χώρα και τις πολλές δυνατότητες που υπάρχουν από τη συνεργασία της Πρεσβείας με το Πανεπιστήμιο, προστίθεται.

Κατά τη συνάντηση οι καθηγητές και μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, αναφέρθηκαν στις μέχρι σήμερα επαφές του Πανεπιστημίου με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα στο Ισραήλ και  τη συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ σε ερευνητικό και πολιτιστικό επίπεδο, στη δυνατότητα υλοποίησης ενός σχεδίου υποτροφιών για Ισραηλινούς/ές φοιτητές/τριες στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου Frederick, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση σπουδών στους κλάδους Τεχνολογίας και Μηχανικής για τα κορίτσια και στη γέφυρα επικοινωνίας που το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας διατηρεί τόσο με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο όσο και με πολιτιστικά ιδρύματα στο Ισραήλ εδώ και μία δεκαετία.

Κλείνοντας, ο Ισραηλινός πρέσβης ευχαρίστησε θερμά για τη φιλοξενία και εξέφρασε την επιθυμία για στοχευμένες δράσεις με το Πανεπιστήμιο Frederick. Προς αυτό το σκοπό συμφωνήθηκαν δράσεις και καθορίστηκε χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ερευνητικό επίπεδο, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ