Επιθεώρηση Καρούσου στο έργο Λιμανιού / Μαρίνας Λάρνακας

Επένδυση που ξεπερνά τα €1,2 δις

Την απόλυτη ικανοποίηση του, όσον αφορά στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα για το ανανεωμένο Master Plan του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Καρούσος, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd στο Λιμάνι Λάρνακας, ενημερώθηκε για τις υπερσύγχρονες και καινοτόμες υποδομές του έργου, την πορεία των εργασιών, καθώς και τα οφέλη της μεγαλεπήβολης αυτής επένδυσης, η οποία αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην πόλη του Ζήνωνα.

Σε δηλώσεις του, μετά από μία σύντομη ξενάγηση στο χώρο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανέφερε ότι άλλο ένα έργο, το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει και θέσει ως προτεραιότητα, αρχίζει να υλοποιείται. Πρόκειται, τόνισε, για τη μεγαλύτερη επένδυση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και η οποία ξεπερνά τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς, συμπλήρωσε ο κύριος Καρούσος, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με την πρόοδο που επιτελείται, καθώς όλα κυλούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Την ίδια στιγμή έκανε ειδική αναφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που όπως είπε, θα έχουν το Λιμάνι και η Μαρίνα Λάρνακας, λόγω της μηδενικής εκπομπής ρύπων. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι σύμμαχος του επενδυτή, στην διαδικασία υλοποίησης του έργου, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Τέλος, ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρο Μιχαήλ, καθώς επίσης την ομάδα Αξιοποίησης Λιμένων του Υπουργείου που έχει δουλέψει για την ετοιμασία της προσφοράς, την υπογραφή της Συμφωνίας και την επίβλεψη υλοποίησης του Έργου. 

Ευχαριστώντας τον κ. Καρούσο για την επίσκεψη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd, κ. Πάνος Αλεξάνδρου διαβεβαίωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν ευλαβικά, επιβεβαιώνοντας την άψογη συνεργασία με την κυβέρνηση. Δουλεύουμε πυρετωδώς, υπέδειξε ο κ. Αλεξάνδρου, ώστε την 1η Απριλίου, η Kition Ocean Holdings Ltd να αναλάβει την πλήρη διαχείριση του Λιμανιού και της Μαρίνας, με στόχο να αρχίσουν άμεσα τα έργα αναβάθμισης και υποδομής για υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings Ltd υπέδειξε ότι η συγκεκριμένη επένδυση, μακροχρόνια, θα αποφέρει στο κράτος έσοδα πέραν των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας γύρω στις 4,000 θέσεις εργασίας, για την πλήρωση των οποίων θα δοθεί προτεραιότητα σε ντόπιο προσωπικό. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην αναβάθμιση της διατηρητέας αποβάθρας, η οποία θα μετατραπεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε σήμα κατατεθέν για τη Λάρνακα.

Σημειώνεται ότι, η από κοινού ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 φάσεις, σε βάθος χρόνου δωδεκαετίας, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της Λάρνακας και μετατρέποντας την σε μια σύγχρονη και ασφαλή ευρωπαϊκή πόλη.