Έργα ασφαλτοστρώσεων κόστους €1 εκ. στην Πέγεια το 2022

Έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Έργα ασφαλτοστρώσεων κόστους ενός εκατομ. ευρώ έγιναν κατά το απερχόμενο έτος 2022, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λάμπρου έκανε έναν απολογισμό για το 2022, σημειώνοντας ότι τα έργα ασφαλτοστρώσεων στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ορόσημο, είπε, θεωρείται και η έναρξη του έργου της Λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριανού που αποτελεί δρόμο που θα αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της Πέγειας καταστώντας την σύγχρονη και νέα πόλη.

Ο κ. Λάμπρου είπε πως το έργο της Λεωφόρου Μιχαλάκη Κυπριανού ξεκινά από τον Κόλπο των Κοραλίων και θα φτάσει σχεδόν μέχρι την είσοδο της Πέγειας. Πρόσθεσε επίσης πως ακόμη ένα έργο είναι ο παραλιακός πεζόδρομος που ξεκινά από την είσοδο της Πέγειας και θα φτάνει μέχρι το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου Πέγειας μήκους 14 χιλιομέτρων.

Η πρώτη φάση που ξεκίνησε ήδη είναι κόστους 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, εξήγησε, για πολεοδομικό έργο θα έχει γήπεδα μπάσκετ, υπαίθριο γυμναστήριο, αμφιθέατρο.

Είπε ακόμη πως γίνονται κάποια γήπεδα, φούτσαλ, μπάσκετ και αθλοπαιδιές που ενισχύουν την άθληση και ψυχαγωγία της νεολαίας.

Ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε ακόμη πως ξεκίνησε ο κυκλικός κόμβος που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αγίου Γεωργίου με την Ακάμαντος αξίας περίπου 200 χιλ. ευρώ.

Αναφορικά με το νέο έτος ο κ. Λάμπρου σημείωσε πως δρομολογούνται οι επόμενες φάσεις του παραλιακού πεζόδρομου, προσθέτοντας πως η μία φάση αδειοδοτήθηκε τώρα.

Η δεύτερη φάση της Μιχαλάκη Κυπριανού υπάρχει στον σχεδιασμό και αναμένεται η άδεια για κυματοθραύστες και για ένα γραμμικό πάρκο, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ)

 
25008