Έρχεται Κύπρο η UPyachting – Προωθεί τις επενδύσεις στα yachts

Ξεκινά δραστηριότητες στην Κύπρο - Σήμερα η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο ΧΑΚ

Για σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου , ορίστηκε η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας UPyachting Management PLC στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., αφού έλαβε το πράσινο φως από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για την εισαγωγή 15.000.000 κοινών μετοχών με τιμή εισαγωγής τα 0,35 ευρώ.

 >>> Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση από το ΧΑΚ <<< 

Η μετοχή, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, θα έχει το Χρηματιστηριακό ISIN CY0200072110 και οι κωδικοί διαπραγμάτευσης (ticker symbol) της στα ελληνικά και τα αγγλικά θα είναι ΓΙΩΤ και YACHT αντίστοιχα.
 

Μιλώντας στην Brief o ο CEO της investors matchmaking πλατφόρμας In4Capital.com και παράλληλα συντονιστής της ομάδας ειδικών που υλοποίησαν την εισαγωγή της εταιρείας κ. Λευτέρης Κοντός ανέφερε σχετικά με την απόφαση πως σκοπός είναι να δοθεί η ευκαιρία και σε μικροεπενδυτές να συμμετέχουν στη βιομηχανία του yachting.

«Θα δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν και πιο μικροί επενδυτές. Θέλουμε να δώσουμε μια μεγαλύτερη διαφάνεια στους μετόχους μας και επίσης ουσιαστικά να υπάρχει αναγνωρισιμότητα στη μετοχή μας σε ποιο μεγάλες πλατφόρμες», όπως σημείωσε, συμπληρώντας ταυτόχρονα πως η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί αρχικά σε Κύπρο, Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία αποτελείται από ανθρώπους της Ναυτιλίας, Ship Brokers, Yacht Managers και ανθρώπους των επενδύσεων με επιχειρηματικό και επενδυτικό background και στοχεύει στην αξιοποίηση της εμπειρίας τους στις επενδύσεις με κύρια εστίαση σε τρεις πυλώνες:

  • Την πλοιοκτησία και εφοπλισμό σε Yachts μέχρι 40 μέτρων,
  • Την προώθηση την ιδέας του Yachting ως επένδυση, προφέροντας «Πλοιοκτησία - Διακοπές & Σταθερό ετήσιο Εισόδημα» 
  • και την δημιουργία μέσω του website της www.UPyachting.eu,  μιας καινοτόμας πλατφόρμας κρατήσεων yacht όλων των τύπων και σε όλο τον κόσμο, (στα πρότυπα της διεθνών πλατφορμών κρατήσεων ξενοδοχείων), δίνει την επιλογή ναύλωσης ενός yacht για διακοπές, μέσα από ένα στόλο 9.500 σκαφών σε 42 χώρες.

Ο CEO της εταιρείας κ. Θοδωρής Χουλιαράς αναφέρει : «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την UPyachting Management Plc η οποία όντας πλέον εισηγμένη εταιρεία θα παρέχει διαφάνεια και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν, μετόχων απο το ευρύτερο επενδυτικό κοινό. Το όνειρο της απόκτησης ενός  Yacht  για επένδυση δεν είναι πλέον μόνο για λίγους. Η απόκτηση μετοχών της εταιρίας μέσω του χρηματιστηρίου, προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε μέτοχο μας να απολαμβάνει τα οφέλη απο την πλοιοκτησία και διαχείριση ενός μεγαλύτερου στόλου. Ως εισηγμένη εταιρεία είμαστε εποπτευόμενοι τόσο απο τις Χρηματιστηριακές αρχές όσο και απο διεθνεις Ελεγκτικούς οίκους, για την οικονομική μας αξιοπιστία και διαχείριση. Αυτό προσφέρει επιπλέον διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους μετόχους και επενδυτές μας.»

Επίσης ο Managing Director της εταιρείας κ. Γιάννης Καλυβόπουλος αναφέρει: « H Εισαγωγή της εταιρείας μας στο Χρηματιστήριο Κύπρου, είναι ένα ορόσημο για τις μελλοντικές εξελίξεις. Η εταιρία μας σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που περιορίζεται στις πωλήσεις και ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής, επεκτείνεται σε 2 σημαντικούς τομείς που την κάνουν να ξεχωρίζει. Την Πλοιοκτησία ιδιόκτητου Στόλου και την Παροχή Yachting Finance συνεπενδύοντας ουσιαστικά σε πλοιοκτησίες τρίτων, προσφέροντας Debt & Equity σε κάθε επιλεγμένο μας πελάτη. Ουσιαστικά αντί να χρηματοδοτήσουμε όπως θα έκανε ένα απλό χρηματοοικονομικό ίδρυμα, η εταιρία μας μετατρέπει την χρηματοδότηση που προσφέρουμε, σε μετοχική συμμετοχή και συνιδιοκτησία».

Να σημειώσουμε πως η διαπραγμάτευση των αξιών θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€). Η ονομαστική αξία των μετοχών είναι στα 0,005 ευρώ. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των τίτλων στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ.