Έρχεται νέα γραφειακή και οικιστική ανάπτυξη στην Λάρνακα (Φώτος)

Θα αποτελείται από 2 Blocks - Το Block A θα στεγάζει 13 γραφεία και το Block B θα στεγάζει 14 διαμερίσματα

Την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής έλαβε η εταιρεία Ag. Nicolaides Bros Ltd για την κατασκευή και λειτουργία οικιστικής και γραφειακής ανάπτυξης στα διοικητικά όρια του Δήμου Λάρνακας, εντός της ενορίας Αγίου Νικολάου, στην τοποθεσία «Πουμπάρτες».

Σύμφωνα με την μελέτη, το έργο θα αποτελείται από 2 Blocks, το Block A και το Block B. Το Block A θα αποτελείται από 9 ορόφους και θα εξυπηρετεί γραφειακές ανάγκες με στέγαση 13 γραφείων ενώ το Block Β θα εξυπηρετεί οικιστικές ανάγκες και θα περιλαμβάνει 14 διαμερίσματα και θα αποτελείται από 6 ορόφους. Όπως σημειώνεται το ύψος των δυο κτιρίων θα φτάνει τα 41,60 μέτρα.

υφ

φ

Επιπλέον τα δυο Blocks θα διαθέτουν υπόγειο χώρο στάθμευσης. Στο Block A θα υπάρχουν 78  θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 4 θα είναι για ΑμΕΑ, ενώ στο Block B θα υπάρχουν 9  χώροι στάθμευσης. Χώροι στάθμευσης θα υπάρχουν και στο ισόγειο των δυο Blocks. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν 3 θέσεις για το Block A και 6 θέσεις για το Block Β, εκ των οποίων  η μία θέση θα είναι για ΑμΕΑ. 

Όπως σημειώνεται, ο εξωτερικός χώρος της ανάπτυξης θα τοπιοτεχνηθεί με ιθαγενή/ενδημικά είδη χλωρίδας. 

Σύμφωνα με την μελέτη, υπολογίζεται ότι στο Block A θα φιλοξενούνται 200 άτομα, ενώ στο Block Β θα φιλοξενούνται περίπου 45 άτομα.

Όσο αφορά το στάδιο κατασκευής του έργου, το Block B έχει ήδη αδειοδοτηθεί με άδεια οικοδομής και βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής του.

υθφκ

υκ

Σημειώνεται ότι η περιοχή που θα ανεγερθεί το έργο χαρακτηρίζεται κυρίως από την παρουσία εμπορικών γραφειακών και οικιστικών εγκαταστάσεων και διάφορου άλλου τύπου εγκαταστάσεις/αναπτύξεις, όπως εκκλησίες, σχολεία, γήπεδα κ.α.

Ορισμένες από αυτές τις αναπτύξεις είναι οι πιο κάτω:

 • Πολυκατοικία (14 m περίπου βόρειο δυτικά της τοποθεσίας του έργου)
 • Υπό κατασκευή οικιστική ανάπτυξη «HABITAT» (50 m περίπου ανατολικά της  τοποθεσίας του έργου)
 • Υποσταθμός ΑΗΚ (120 m περίπου βορειοανατολικά της τοποθεσίας του έργου)
 • Εμπορικό κέντρο «Metropolis Mall» (175 m περίπου νότια της τοποθεσίας του έργου)
 • Γήπεδο ΓΣΖ (400 m περίπου δυτικά της τοποθεσίας του έργου)
 • Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Κοντού (420 m περίπου νότιο ανατολικά της τοποθεσίας του  έργου)
 • Λύκειο Αγίου Γεωργίου (530 m περίπου νότιο ανατολικά της τοποθεσίας του έργου)
 • Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας (530 m περίπου νότια της τοποθεσίας έργου)
 • Κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου (630 m νότιο ανατολικά της τοποθεσίας του έργου)
 • Γήπεδο Ποδοσφαίρου «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ – Γεώργιος Καραπατάκης» (650m περίπου δυτικά  της τοποθεσίας του έργου)
 • Γραφεία ΑΗΚ (660m περίπου νότιο ανατολικά της τοποθεσίας του έργου)

βδ

βω

Σύμφωνα με την μελέτη, ο ιστορικός πυρήνας του Δήμου Λάρνακας βρίσκεται σε απόσταση 2.5 km περίπου νότιο  ανατολικά από την τοποθεσία του έργου. Ο πυρήνας τoυ Δήμου Αραδίππου βρίσκεται σε  απόσταση 5 km περίπου βόρεια του ΠΕ. Σε απόσταση 4 km περίπου βορειοανατολικά του έργου βρίσκεται ο πυρήνας του Δήμου Λιβαδιών, σε απόσταση 5 km περίπου δυτικά του βρίσκεται 
ο οικιστικός πυρήνας της κοινότητας Καλού Χωριού

Σκοπός του έργου είναι να καλύψει τις ανάγκες οικιστική  και επαγγελματικής στέγασης, αλλά επίσης να ενδυναμώσει την περιοχή με νέες θέσεις  εργασίας.