Έρχεται ο Φορέας Προβολής Τουρισμού

Ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη - Ποιος ο ρόλος του και τι αντικαθιστά

UPD 31/5 14:35: Το Υπουργικό ενέκρινε τη σύσταση του Φορέα Προβολής Τουρισμού

Με τη ίδρυση του Φορέα Προβολής Τουρισμού προχωρά η κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, του οποίου η σύσταση - όπως πληροφορείται η Brief – θα εγκριθεί στις επόμενες συνεδρίες του Υπουργικού, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο να εγκριθεί και στη σημερινή (31/5). 

Πρόκειται ουσιαστικά για την υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του ΠτΔ, την οποία είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του σχετικά με την ενίσχυση του Τουρισμού. 

Στόχος του Φορέα Προβολής Τουρισμού θα είναι η αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως ένας τουριστικός προορισμός, ο οποίος θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα και άλλους φορείς του τουρισμού, υιοθετώντας από τη μια δράσεις οι οποίες έφεραν αποτελέσματα και από την άλλη θα αναπτύξει προγράμματα προώθησης και επικοινωνιακής στρατηγικής. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Φορεάς θα αντικαταστήσει την Υποστηρικτική Επιτροπή Μάρκετινγκ η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Hermes, του ΣΤΕΚ, του ΠΑΣΥΞΕ, του ACTA και του ΠΑΣΥΔΙΞΕ και ο ρόλος του θα είναι καθαρά συμβουλευτικός για τον καθορισμό πολιτικών και άλλων ενεργειών για προβολή της Κύπρου. 

Τώρα, στον Φορέα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα προταθεί όπως συμμετέχουν όλοι οι πιο πάνω Σύνδεσμοι (δηλαδή όσοι αποτελούν την Υπ. Επιτροπή Μάρκετινγκ) και επιπλέον θα προστεθούν, εκπρόσωποι των Κέντρων Αναψυχής, οι Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης, το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ. 

Πρόεδρος του Φορέα θα είναι ο Υφυπουργός Τουρισμού και θα υπάγεται στο Υφ. Τουρισμού ενώ όλα τα μέλη του θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί και έτσι δεν θα προκύψει το οποιοδήποτε δημοσιονομικό κόστος. 

Ζάκος Χαράλαμπος

Ζάκος Χαράλαμπος