Έρχεται ρεκόρ προσλήψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία

Πόσοι έφυγαν με πρόωρη αφυπηρέτηση

Η έγκαιρη στελέχωση των σχολείων και ο μεγάλος αριθμός διορισμών νέων εκπαιδευτικών ενόψει της νέα χρονιάς θα είναι ανάμεσα σε άλλα τα θέματα συζήτησης σε σημερινή συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ με το Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου. 

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΡΙΚ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας ανέφερε ότι Ιούλιο και Αύγουστο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα βρίσκονται σε εγρήγορση αφού πρέπει μέχρι 1η Σεπτέμβρη να ξέρουν όλοι οι εκπαιδευτικοί σε ποια σχολική μονάδα θα βρίσκονται. 

‘’Αν καθυστερήσει η στελέχωση θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Γιατί να έρθουν νωρίτερα οι μαθητές αν δεν υπάρχει επαρκής στελέχωση; Όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να δουλέψουν εντατικά για να καλυφθούν έγκαιρα όλες οι θέσεις. Θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις. 

Ρεκόρ διορισμών
‘’Υπάρχουν οι κανονικές αφυπηρετήσεις αλλά υπάρχουν και 131 πρόωρες με το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης. Με το σχέδιο δίνεται η ευκαιρία σε νεότερους συναδέλφους να εργαστούν στο δημόσιο σχολεία. Μετά από αρκετά χρόνια θα έχουμε πάρα πολλούς διορισμούς’’.

‘’Έσοδα το κράτος με το σχέδιο όχι έξοδα/Δυνατότητα κάθε χρόνο’’

‘’Πολλοί κινδυνολογούσαν για το σχέδιο αλλά βλέπουμε ότι το κράτος έχει έσοδα αντί έξοδα με το συγκεκριμένο σχέδιο. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επ. Οικονομικών της βουλής ανέφερε ότι το κράτος έχει έσοδα με το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης. Κάθε χρόνο πρέπει να δίνεται η ευκαιρία σε όσους θέλουν να αφυπηρετούν πρόωρα’’.

Ο κ. Χατζησάββας ανέφερε επίσης ότι τους εκπαιδευτικούς ανησυχεί και ενδεχόμενη επιστροφή του κορωνοιου και θέλουν να ξέρουνεάν υπάρχει πλάνο από το Υπουργείο Παιδείας για τέτοια περίπτωση. 

‘’Είναι διάφορα ερωτήματα που θα θέσουμε στο Υπουργείο Παιδείας. Θέλουμε να μάθουμε τους σχεδιασμούς του Υπουργείου’’.
 

 
9595
Thumbnail

Ικανοποιημένη η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο ύψους  650,000 ευρώ στην γερμανική τράπεζα Commerzbank, σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα.

ad1mobile

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Δικαίωση με καθυστέρηση 7 χρόνων! Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμο ύψους 650,000 Ευρώ ήταν δικαίωση των εντατικών προσπαθειών που κάναμε για συγκέντρωση των στοιχείων που θα αποδείκνυαν ένα τόσο πολύπλοκο ζήτημα.
 
Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που ενημερώθηκα από την πρόεδρο της Ε. Κεφαλαιαγοράς κ. Δήμητρα Καλογήρου, ότι η έρευνα για την γερμανική τράπεζα Commerzbank σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα έχει ολοκληρωθεί .
 
Τον Δεκέμβρη του 2013 παρέδωσα  πλήρη στοιχεία στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και στην Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, συμπεριλαμβανομένης και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με συνομιλίες που επιβεβαίωναν αθέμιτες πρακτικές. Η συγκεκριμένη υπόθεση σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, είναι η μεγαλύτερη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών από όσες έχει εξετάσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συγκεκριμένα, το 2013 είχαμε αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο της BaFIN- της εποπτικής αρχής τραπεζών και χρηματοοικονομικών οργανισμών της Γερμανίας και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, με ολοκληρωμένο φάκελο από στοιχεία, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου σε σχέση με τα δομημένα ομόλογα της γερμανικής τράπεζας που χρησιμοποιούνταν από την τότε ισχυρή διοίκηση της Μαρφίν - Λαϊκής Τράπεζας, για έμμεση αγορά μετοχών της ίδιας της Μαρφίν - Λαϊκής Τράπεζας, καθώς και μετοχών εταιρειών του Ομίλου Marfin Investment Group, όπως το «Υγεία» και η «Delta Singular», αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
 
Στην επιστολή μας προς την πρόεδρο της BaFIN,  καθώς και προς την πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ζητούσαμε όπως εξεταστούν οι ενέργειες της γερμανικής τράπεζας, αφού θεωρούμε ότι η τράπεζα γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει, για τη χρήση των δομημένων ομολόγων για αγορές μετοχών της Μαρφίν - Λαϊκής από την ίδια την Μαρφίν - Λαϊκή. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούσαμε ότι η γερμανική τράπεζα όφειλε να εξετάσει την εμπορική λογική της Μαρφίν - Λαϊκής να χρησιμοποιεί την γερμανική τράπεζα, για αγορές των ίδιων των μετοχών της Μαρφίν - Λαϊκής, μέσω δομημένων ομολόγων.
 
Ζητήσαμε επίσης την εξέταση όλων των θεμάτων που άπτονται παραβίασης και παράκαμψης χρηματιστηριακών τραπεζικών οργανισμών
, με σκοπό την τιμωρία των όσων ενέχονται στα, όπως όλα δείχνουν, τοξικά δομημένα ομόλογα που χρησιμοποιούσε η τότε διοίκηση της Μαρφίν - Λαϊκής . Τα ίδια στοιχεία δώσαμε  και στον Γενικό Εισαγγελέα για διερεύνηση πιθανών ποινικών αδικημάτων. Το ογκωδέστατο πόρισμα εστάλη και στην Νομική Υπηρεσία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφού όντως υπήρχε και ποινική διάσταση στο θέμα όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια και από την Ν.Υ.
 
Εισήγηση για αστικές αγωγές εναντίον της Commerzbank
Θέση μας είναι ότι μετά την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Αρχή Εξυγίανσης οφείλει να εξετάσει το ενδεχόμενο αστικών αγωγών εναντίον της Commerzbank προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια που διοχετεύονταν σε αυτά τα δομημένα ομόλογα με στόχο τη χειραγώγηση των μετοχών θα επιστραφούν και θα δοθούν στους κουρεμένους καταθέτες.

article 1