Έρχεται τριήμερο - 5άστερα ξενοδοχεία από €39

Όλα τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στον Σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών - Πόσα θα σου στοιχίσει η διαμονή

Ένα τελευταίο τριήμερο έχει απομείνει μέχρι και το τέλος του 2021 και ίσως αρκετοί επιλέξουν να το εκμεταλλευτούν για να κάνουν ολιγοήμερες και οικονομικές διακοπές σε 5άστερο ξενοδοχείο ή άλλο κατάλυμα, αξιοποιώντας μάλιστα το Σχέδιο Επιχορηγημένων Διακοπών.

Πρόκειται για το τριήμερο που ξεκινά από την Αργία της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου μέχρι Κυριακή 3 Οκτωβρίου 

Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο συμμετέχουν κι άλλα ξενοδοχεία έτσι οι λίστες εμπλουτίστηκαν από το Υφυπουργείο Τουρισμού δίνοντας περισσότερες επιλογές στους ενδιαφερόμενους.

Οι δικαιούχοι

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 23.8.2021, ότι για την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021  δικαιούχοι του Σχεδίου  είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

 Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση.  Σε ότι αφορά τα άτομα 12 – 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.
 Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.
Για τα πιο πάνω, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν, σε έντυπη μορφή, τα σχετικά αποδεικτικά κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα της επιλογής τους.

Το Σχέδιο αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο, μέσω:

(α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα,

(β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.  

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη παράταση του Σχεδίου που αποφασίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς αυτό κρίθηκε ως ιδιαίτερα επωφελές για το σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση την οικονομία και την κοινωνία της χώρας γενικότερα.  

Στο Σχέδιο συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για όλη την περίοδο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, τo Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, από το Υφυπουργείο.  

Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.  

Για την πραγματοποίηση διακοπών σε όλη την όμορφη Κύπρο, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί απευθείας με το τουριστικό κατάλυμα της επιλογής του ή με τα τουριστικά γραφεία για την διενέργεια κράτησης.

Tι θα πληρώσετε για δύο βράδια

Για παράδειγμα, στα €60 που είναι η μέγιστη τιμή για διανυκτέρευση, το Υφυπουργείο πληρώνει €21 και ο πελάτης €39. Επειδή το ελάχιστο της παραμονής είναι δύο βράδια, τότε η παραμονή σε ένα 5αστερο ξενοδοχείο, για παράδειγμα, για δύο βράδια μετά την επιδοτηση, θα κοστίσει στον πελάτη €78.

Ακόμα ένα παράδειγμα. Αν κάποιος επιλέξει ένα κατάλυμα ή ξενοδοχείο με αρχική τιμή τα 45 ευρώ, με την επιδότηση του 35% και υπολογίζοντας το ελάχιστο παραμονής των δύο διανυκτερεύσεων, σημαίνει θα πληρώσει €60 για τη διήμερη διαμονή.

Σημειώνεται ότι υπάρχει έξτρα χρέωση για παιδιά αναλόγως. Το 35% της έκπτωσης γίνεται στη συνολική τιμή σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά. 

Πιο κάτω δείτε τα ξενοδοχεία που είναι στο σχέδιο. Το Υφ. Τουρισμού.

Δείτε τις λίστες με τα ξενοδοχεία:

Επαρχία Αμμοχώστου

Επαρχία Λάρνακας και ορεινές περιοχές

Επαρχία Λεμεσού και ορεινές περιοχές

- Επαρχία Λευκωσίας, ορεινές περιοχές και περιοχή Τηλλυρίας

Επαρχία Πάφου και ορεινές περιοχές

Απαντήσεις σε απορίες

 
15211