Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Ποιοι οι δύο κλάδοι ασφαλειών που θα επηρεαστούν πρώτοι

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΑΛΕΞΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

Αύξηση θα υποστούν τα ασφάλιστρα τα οποία αποζημιώνουν ή παρέχουν κάλυψη σε ζημιές όπου η επιδιόρθωση θα στοιχίσει περισσότερο, όπως ο κλάδος των μηχανοκινήτων και της περιουσίας οι οποίοι φαίνεται πως θα είναι οι πρώτοι δύο κλάδοι που θα επηρεαστούν, όπως δήλωσε στην εκπομπή Business Hour By Brief, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, Ανδρέας Αθανασιάδης.

Η αλματώδης αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα θέμα το οποίο επηρεάζει και παρακολουθείται σε όλη την ασφαλιστική βιομηχανία της Ευρώπης, όπως εξήγησε ο κ. Αθανασιάδης. 

Λόγω του πληθωρισμού όπως ανέφερε μια τροχαία σύγκρουση η οποία δημιουργεί κάποιες ζημιές, η αποκατάσταση των ζημιών θα στοιχίσει πολύ περισσότερο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Ο λόγος όπως ανέφερε είναι ότι οι τιμές των ανταλλακτικών όσο και των εργατικών έχουν αυξηθεί, άρα ενδεχομένως κάποια άτομα τα οποία είναι υποασφαλισμένα, δηλαδή οι καλύψεις τις οποίες είχαν αποφασίσει ότι τους ταιριάζουν τα προηγούμενα χρόνια τώρα δεν θα έχουν το ίδιο κόστος.

Αντίθετα τώρα με την αύξηση των τιμών ενδεχομένως η κάλυψη να μην αρκεί για αποκατάσταση ζημιών, συμπλήρωσε και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό σε περιπτώσεις ασφάλισης οικίας και περιουσίας γενικότερα, που μια ζημία όπως πλημύρα, πυρκαγιά, σεισμός μπορεί να σου προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην ακίνητη περιουσία σου και ενδεχομένως να αφήσει ένα κενό στην κάλυψη. 

Παράλληλα, τα ασφάλιστρα καθορίστηκαν με βάση το κόστος που υπήρχε βάση μελετών και αυτή την στιγμή είναι χαμηλά ιδίως στον κλάδο μηχανοκινήτων που είναι ο μεγαλύτερος κλάδος στην Κύπρο κάτι το οποίο δημιουργεί θέμα με αρκετές πιέσεις στις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες αναπόφευκτα θα πρέπει να προχωρήσουν σε αύξηση των ασφαλίστρων, κατέληξε.

Δείτε την παρέμβαση του: 

Αλεξία Μιχαηλίδου