Έρχονται και άλλες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων 

Με νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές καυσίμων βρίσκεται αντιμέτωπη η Κύπρος - Αρκετοί συνεχίζουν να προτιμούν τα κατεχόμενα για αγορές καυσίμων 

ΓΡΑΦΕΙ Η
ΚΥΠΡΙΑΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ

Κτυπά «κόκκινο» η ακρίβεια στα καύσιμα αφού σύντομα με νέες αυξήσεις στις τιμές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι οι Κύπριοι καταναλωτές.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου, Σάββας Προκοπίου, αναμένεται να δούμε σύντομα τις αυξήσεις: «Η εμπειρία μας λέει ναι για νέο κύμα αυξήσεων διότι πριν ένα μήνα το βαρέλι του πετρελαίου ήταν 15 δολάρια πιο φθηνό ενώ τώρα είναι πιο πάνω. Ήδη έγιναν 2 αυξήσεις τελευταίως και περιμένουμε ακόμα 1-2 αυξήσεις στις τιμές».

Ερωτηθείς σε ποια καύσιμα συγκεκριμένα αναμένεται αύξηση στις τιμές ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε αύξηση στα καύσιμα κίνησης αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης. 

Η πρόβλεψη του Συνδέσμου Πρατηριούχων ήταν ότι συνολικά το πετρέλαιο μπορεί να πάει 6-8 σεντς πάνω και έχει ήδη αυξηθεί κατά 3-4 σεντς: «Άρα αναμένουμε ακόμα λίγα σεντς αύξηση στην τιμή», πρόσθεσε ο κ. Προκοπίου.

Δεν μπορεί να γίνει κάτι για τις αυξήσεις αυτές αφού, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων, εμφανίζονται λόγω των αυξομειώσεων που παρατηρούνται στην ζήτηση-προσφορά ανά το Παγκόσμιο.

Όσο αφορά το αν και πως επηρεάζονται τα πρατήρια από τα αυξημένα κρούσματα και τις αυξημένες στενές επαφές, ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι επειδή πολλά άτομα είναι σε καραντίνα, επηρεάζονται αρνητικά οι πωλήσεις στα καύσιμα, οι οποίες παρατηρούν μείωση.

Καταληκτικά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι συνεχίζεται το μεγάλο ενδιαφέρον για αγορές καυσίμων από τα κατεχόμενα: «Έγινε μια προσπάθεια για να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο, η οποία όμως δεν συνεχίστηκε στο βαθμό που έπρεπε να συνεχιστεί. Ελπίζουμε να γίνουν και άλλες προσπάθειες για να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο. Το αντίκτυπο αυτού είναι γενικό διότι όταν πάνε πολλοί στα κατεχόμενα και εφοδιάζονται και αποφεύγουν τις φορολογίες που φορολογούμαστε στις ελεύθερες περιοχές, η Κυβέρνηση μελλοντικά θα βάλει τους φόρους αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πού κυμαίνονται αυτή την στιγμή οι τιμές καυσίμων 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρέχει το Παρατηρητήριο Λιανικών Τιμών Καυσίμων της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, οι τιμές των καυσίμων έχουν ως εξής:

Αμόλυβδη Βενζίνη 95

Μέση Τιμή Παγκύπρια: 1,365 ευρώ
Φθηνότερη Τιμή Παγκύπρια: 1,277 ευρώ
Ακριβότερη Τιμή Παγκύπρια: 1,418 ευρώ

Αμόλυβδη Βενζίνη 98

Μέση Τιμή σε Παγκύπρια: 1,427 ευρώ
Φθηνότερη Τιμή Παγκύπρια: 1,373 ευρώ
Ακριβότερη Τιμή σε Παγκύπρια: 1,495 ευρώ

Πετρέλαιο Κίνησης

Μέση Τιμή σε Παγκύπρια: 1,443 ευρώ
Φθηνότερη Τιμή Παγκύπρια: 1,366 ευρώ
Ακριβότερη Τιμή Παγκύπρια: 1,511 ευρώ

Πετρέλαιο θέρμανσης

Μέση Τιμή Παγκύπρια: 0,974 ευρώ
Φθηνότερη Τιμή Παγκύπρια: 0,860 ευρώ
Ακριβότερη Τιμή Παγκύπρια: 1,036 ευρώ

Κηροζίνη

Μέση Τιμή Παγκύπρια: 0,982 ευρώ
Φθηνότερη Τιμή Παγκύπρια: 0,928 ευρώ
Ακριβότερη Τιμή Παγκύπρια: 1,041 ευρώ

Δείτε απόσπασμα από το Newsroom:

Κυπριάνα Σταύρου
 
23578
Thumbnail