Έρχονται νέες θέσεις με το... τσουβάλι σε Αστυνομία/Πυροσβεστική

Διαθέσιμες σύντομα πάνω 250 θέσεις - Τα προσόντα, η ύλη των εξετάσεων και τα αθλητικά αγωνίσματα με τα όρια επιτυχίας

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον για τις 256 θέσεις που προκηρύχθηκαν για Αστυνομία και Πυροσβεστική από τον περασμένο Μάρτιο, μόνο 192 άτομα πέρασαν τελικά την γραπτή εξέταση που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και αυτές τις μέρες υποβάλλονται στα αθλητικά γυμνάσματα που απαιτούνται για πρόσληψη. Μόνο όσοι περάσουν τα όρια επιτυχίας θα προσληφθούν από τους 192. Άρα ο αριθμός των προσληφθέντων είναι πιθανό να μειωθεί ακόμα περισσότερο. 

Σημειώνουμε ότι για τις συγκεκριμένες θέσεις έκαναν αίτηση και παρακάθισαν τελικά στις γραπτές εξετάσεις 855 άτομα από τα οποία όμως τα 663 απέτυχαν να περάσουν την γραπτή εξέταση.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επιτυχών στην γραπτή εξέταση, σημαίνει πρόσωπο που συμμετέχει στη γραπτή εξέταση και συγκεντρώνει συνολική γενική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται στην εξέταση όχι λιγότερο του 40% της βαθμολογίας.  

Έρχονται δεκάδες νέες θέσεις μέσα στο 2020

Οι ανάγκες στην αστυνομία παραμένουν όμως και είναι αρκετές. Έτσι, όπως πληροφορούμαστε από αρμόδια πηγή, μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που τρέχει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βγει νέα προκήρυξη για όσες θέσεις δεν θα καλυφθούν από τον προαναφερθέντα διαγωνισμό

. Αν δηλαδή πετύχουν στα αθλητικά αγωνίσματα π.χ. 156 άτομα, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τις υπόλοιπες 100 θέσεις που θα μείνουν αδιάθετες από την προκήρυξη του Μάρτη. Η νέα προκήρυξη αναμένεται να βγει νωρίς μέσα στο νέο έτος. 

Επιπλέον όμως στον προϋπολογισμό του 2020, υπάρχει πρόνοια για 200 νέες θέσεις εργασίας στην Αστυνομία. Όπως πληροφορούμαστε δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν κάποιες από τις 200 θέσεις του 2020 συμπεριληφθούν στην προκήρυξη για τις εκκρεμούσες από το 2019 θέσεις. Ότι και αν αποφασιστεί τελικά σίγουρα μέσα στο 2020 θα είναι σίγουρα διαθέσιμες για όσους ενδιαφέρονται 200 νέες θέσεις συν όσες απομείνουν τελικά από τον προηγούμενο διαγωνισμό. 

Αν σας ενδιαφέρει μία θέση στην Αστυνομία ή την Πυροσβεστική ρίξτε μια ματιά στα πιο κάτω αρχεία:

Αν ψάχνετε για δουλειά πάντως, στο ergodotisi.com, η κορυφαία ιστοσελίδα για αναζήτηση εργασίας στην Κύπρο, δημοσιεύει καθημερινά δεκάδες θέσεις εργασίας. Δείτε όλες τις αγγελίες ΕΔΩ. 

Του Σωτήρη Νικηφόρου
 
6191
Thumbnail

Η Πάφος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και έχουν παραδοθεί προς τους δημότες αρκετά μικρά και μεγάλα έργα υποδομής και έργα κοινής ωφελείας εκτίμησε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο  Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού, προσθέτοντας πως αυτό επιβεβαιώνεται από τον αναπτυξιακό προϋπολογισμό .

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη δημιουργία δύο γραμμικών πάρκων ανατολικά και βορειοδυτικά της πόλης που θα αποτελέσει με την αποπεράτωση του το έργο, ίσως , όπως είπε, από τα σημαντικότερα έργα της πόλης με άμεσα και έμμεσα οφέλη προς την κοινωνία των πολιτών.

Το εμπλουτιστικό έργο συνέχισε,  θα δώσει πρόσβαση στους δημότες προς τα φυσικά τοπία, ρυάκια και παραποτάμιες περιοχές.

Ο  Δήμος συνέχισε, έχει κατακυρώσει την προσφορά στον μελετητή ο οποίος έχει αρχίσει ήδη την μελέτη συνεπικουρούμενος από πληθώρα επιστήμονες/ μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως περιβαλλοντικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, υδρολόγους κτλ.

Επίσης σημείωσε, η δημιουργία του σύγχρονου κεντρικού σταθμού λεωφορείων στην Καραβέλλα και ενός κοιμώμενου σταθμού στην περιοχή των Τάφων των Βασιλέων μαζί με την τοποθέτηση έξυπνων στάσεων λεωφορείων και τα σημεία υγιεινής αποτελούν ένα σύνθετο και μεγάλο έργο για την πόλη που φυσικά αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Όπως είπε, υπήρξαν προσφυγές,  στην αναθεωρητική Αρχή Προσφορών για αυτό ακριβώς έχει σημειωθεί καθυστέρηση όμως έχουν ξεπεραστεί τα νομικά και διαδικαστικά προβλήματα και σύντομα θα πάρει το δρόμο του το έργο.

Σε σχέση με την ανάπλαση της Λεωφόρου Ελλάδος, Γρίβα Διγενή και Νεόφυτου Νικολαΐδη είναι έργα, όπως είπε,  για τα οποία η Τοπική Αρχή έχει ολοκληρώσει τις μελέτες.

Προωθούνται επιπρόσθετα σημείωσε,  στα πλαίσια του φιλόδοξου σχεδιασμού να καταστεί η Πάφος έξυπνη πόλη η τοποθέτηση 55 έξυπνων πασσάλων και 7.000 λαμπτήρων οδικού φωτισμού τύπου LED, η δημιουργία έξυπνων χώρων στάθμευσης, έξυπνες στάσεις λεωφορείων και η τοποθέτηση χιλιάδων έξυπνων υδρομετρητών . Ακόμη υπογράφηκε και η συμφωνία με τη ΑΤΗΚ για τη δημιουργία Data Centre, ενώ το Κέντρο Δεδομένων του Δήμου Πάφου,  θα διαθέτει τόνισε,  πλήρη εφεδρικότητα και πολυεπίπεδα συστήματα ασφαλείας υποδομών και δεδομένων. 

Αναφερόμενος στην  κατασκευή του Δημοτικού Καφεστιατορίου στην παραλία του ΣΟΔΑΠ  που έχει ξεκινήσει, σίγουρα σημείωσε,  θα αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη της Πάφου και από την επόμενη χρονιά οι δημότες και επισκέπτες της πόλης μας θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες ολόχρονα.

Ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε και στο Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας  σημειώνοντας πως προχωρά με αμείωτους ρυθμούς με συνολικό κόστος κατασκευής 3.665.200 ευρώ όπου στο ισόγειο θα λειτουργεί Κέντρο Απογευματινής Φροντίδας Παιδιών με δυνατότητα φιλοξενίας 60 παιδιών και τρεις παιδότοπους (2 εσωτερικούς και 1 εξωτερικό).

Συγκεκριμένα είπε πως στον 1ο όροφο θα λειτουργεί Παιδοκομικός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας 104 παιδιών ηλικίας 2 έως 4 χρόνων και στον 2ο όροφο Βρεφοκομικός Σταθμός με δυνατότητα φιλοξενίας 30 παιδιών ηλικίας 4 μηνών έως 2 χρόνων.

Ο 3ο όροφος θα είναι χώρος ενηλίκων για 30 άτομα ενώ στον ίδιο όροφο αυτό θα υπάρχει επίσης κουζίνα που θα εξυπηρετεί όλο το Κέντρο, δωμάτιο ξεκούρασης και ένα γραφείο λειτουργού. Οι χώροι στάθμευσης 28 στον αριθμό χωροθετούνται στο υπόγειο του κτιρίου. Το Κοινωνικό αυτό έργο υποδομής θα αποδώσει σημείωσε ο κ. Στυλιανού, πολλαπλά οφέλη στις κατηγορίες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη κυρίως προς τις εργαζόμενες οικογένειες.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως υλοποιείται ο Βόρειος παρακαμπτήριος δρόμος Πάφου- Γεροσκήπου, από τα Mac Donald’s προς τη βιοτεχνική περιοχή Δήμου Πάφου, συνολικής δαπάνης 6,6 εκατ. ευρώ περίπου , ενώ με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται  οι επιστρώσεις δρόμων και κατασκευές πεζοδρομίων που είναι πλέον εμφανής.

Ταυτόχρονα ανέφερε, έχει ληφθεί πρόνοια στον Αναπτυξιακό προϋπολογισμό για το σχεδιασμό του περιβάλλοντα χώρου στον παλιό αστυνομικό σταθμό συμπεριλαμβανομένου του δημοσίου κήπου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

ad2mobile

Πρόνοια για μελέτες έχει ληφθεί επίσης, όπως είπε,  και για την ανακαίνιση και διαμόρφωση χώρων εργασίας για startupers στο κέντρο της Πάφου ενώ ενώπιον τους,  υπάρχουν τα ρυθμιστικά σχέδια που αφορούν τις αναπλάσεις του παραδοσιακού πυρήνα στη Συνοικία Αναβαργού, την ανάπλαση της νότιας περιοχής του εμπορικού κέντρου της πόλης και την ανάπλαση της Πλατείας Θεοσκέπαστης και των περιβαλλόντων δρόμων στην Κάτω Πάφο.

Ο κ. Στυλιανού εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση του που τροχιοδρομούνται και ωριμάζουν έργα που για χρόνια παρέμεναν στα συρτάρια και στις ελληνικές καλένδες.
 

article 1