Έρχονται πέραν των 800 οικιστικών μονάδων με προσιτό ενοίκιο

Ο ΚΟΑΓ θα αναγείρει πέραν των 800 οικιστικών μονάδων σε ζευγάρια με προσιτό ενοίκιο τα επόμενα χρόνια / Λεπτομέρειες

Πέραν των οκτακοσίων οικιστικών μονάδων, που θα διατεθούν σε ζευγάρια με προσιτό ενοίκιο, θα αναγείρει τα επόμενα μερικά χρόνια ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Μάριος Πελεκάνος, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του Οργανισμού ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ είπε ότι «οι συγκεκριμένες αναπτύξεις, γίνονται στο πλαίσιο μιας ολιστικής στεγαστικής πολιτικής και μιας ολιστικής προσέγγισης», σημειώνοντας ότι παράλληλα συνεχίζει να εξελίσσεται και το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Οργανισμού, το οποίο ουσιαστικά αφορά σε ανέγερση μονάδων, οι οποίες πωλούνται στα μέτρια αμειβόμενα νοικοκυριά.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, είπε ότι συνεπεία της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων που αυτή θα φέρει, τα μέλη της Επιτροπής θα ήθελαν να δουν τον ΚΟΑΓ «να έχει ένα πιο δυναμικό και παρεμβατικό ρόλο στα τεκταινόμενα και να είναι πιο ευέλικτος ιδιαίτερα όσον αφορά τα προγράμματα στέγαση χαμηλόμισθων νοικοκυριών, με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια».

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Επίσης, είπε ότι θα ήθελαν να δουν μεγαλύτερη βοήθεια για τη στέγαση νεαρών ζευγαριών.

Όπως είπε από την ενημέρωση που είχαν «για την επόμενη πενταετία σχεδιάζεται η ανάπτυξη και η προσφορά 190 οικιστικών μονάδων στην περιοχή της αστικής Λευκωσίας, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων με τη μέθοδο επιδότησης ενοικίου».

«Παρά το γεγονός», ανέφερε, «ότι υποστηρίζουμε αυτή την πολιτική παρά ταύτα θεωρούμε ότι η ανάπτυξη 190 οικιστικών μονάδων στην Επαρχία Λευκωσίας δεν είναι αρκετή, για να βοηθήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και τα νεαρά ζευγάρια στα θέματα στέγασης».  

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς, σημείωσε ότι τα σχέδια του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης συμπληρώνουν αυτά που έχουν ήδη εξαγγελθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την στέγαση των νέων και βοηθούν ταυτόχρονα στη συγκράτηση των τιμών της γης, των οικιστικών μονάδων και των ενοικίων.

Ο Βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Άγγελος Βότσης, χαρακτήρισε θετικές τις εξαγγελίες του ΚΟΑΓ, ωστόσο, επανέλαβε τη θέση του Κινήματος του όπως άμεσα η κυβέρνηση προχωρήσει στη δημιουργία ενός Ενιαίου φορέα στεγαστικής πολιτικής, ο οποίος θα μπορεί να συγκεντρώνει όλα τα αντίστοιχα προγράμματα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική του κράτους.

(ΚΥΠΕ)

 
13028