Ερωτήματα ΑΚΕΛ για απόσυρση Ν/Σ για Ταμεία Προνοίας

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του νομοσχεδίου για τα Ταμεία Προνοίας

Την απογοήτευση του για την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει την τελευταία στιγμή το πολύ σημαντικό, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο για τα Ταμεία Προνοίας, εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής.

Όπως αναφέρει, «εύλογα διερωτάται ο κάθε Κύπριος πολίτης, ο κάθε εργαζόμενος αυτού του τόπου, ποιος ο λόγος να αποσύρει η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να ψηφιστεί, να δημοσιευθεί, τα τεθεί σε ισχύ και να ενημερωθεί σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αργότερο μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, διαφορετικά η Κύπρος κινδυνεύει με τεράστιο πρόστιμο το οποίο θα πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης».

«Ποιος ο λόγος να αποσύρει ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή μετά από κοινωνικό διάλογο; Ένα νομοσχέδιο στην εισηγητική έκθεση του οποίου αναφέρεται κατά λέξη ότι ‘περιλαμβάνει πολιτικές οι οποίες έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών’;», διερωτάται ο κ. Φακοντής.

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

«Ποιος ο λόγος να αποσύρει ένα νομοσχέδιο για το οποίο οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, κατά τη συζήτηση του θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ζήτησαν την άμεση προώθηση της ψήφισης του ως είχε κατατεθεί, δηλώνοντας μάλιστα ότι υπήρξε συναντίληψη σε πολιτικό επίπεδο των δύο εμπλεκομένων Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας;», διερωτάται περαιτέρω.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για απόσυρση του νομοσχεδίου δεν υποκρύβει την πλήρη ταύτιση της με τις απαιτήσεις της εργοδοτικής πλευράς, οι οποίες ήταν αυτές που την ώθησαν να καταθέσει, μόλις πρόσφατα και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους,  τροπολογίες επί του αρχικού κειμένου, οι οποίες φυσικά και δεν έγιναν αποδεκτές από τους παρόντες βουλευτές μέλη της Κ.Ε. Εργασίας», συνεχίζει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

«Ευελπιστούμε ότι το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου και όχι υπαναχώρησης της κυβέρνησης στις απαράδεκτες απαιτήσεις της εργοδοσίας», καταλήγει.