Ερωτοκρίτου: Πολιτική απάτη το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων

Βολές κατά κυβέρνησης, ΔΗΣΥ και ΥΠΟΙΚ για τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου / Οι αντιδράσεις ΚΕΒΕ, ΟΕΒ και ΠΑΣΥΞΕ

Πυρά κατά της κυβέρνησης, Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και Υπουργού Οικονομικών εξαπολύει η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σχετικά με το ζήτημα που προκλήθηκε με το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων

>>> Εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις εξελίξεις με το ζήτημα <<<

Όπως σημειώνει η κα. Ερωτοκρίτου σε ανακοίνωση της «ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι τόσο για τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, όσο και για την ανεπαρκή συνολικά στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει ως «πολιτική απάτη της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ για το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων»

Να υπενθυμίσουμε πως η Brief σε σημερινό της δημοσίευμα (13/4) είχε σημειώσει πως το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων αν και κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, εντούτοις, δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν τη διάλυση της Βουλής για τις βουλευτικές εκλογές και ως εκ τούτου το ζήτημα θα πάρει μήνες μέχρι τη συζήτηση και ψήφιση του. (Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα).

Παράλληλα αντίδραση για το ζήτημα υπήρξε, τόσο από την ΟΕΒ, όσο και από το ΚΕΒΕ που ζητούν όπως ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΠΑΣΥΞΕ

Αυτούσια η δήλωση της κα. Ερωτοκρίτου: 

"Η επιλογή του Υπουργού Οικονομικών να πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμα επεισόδιο της πολιτικής απάτης της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα πολίτη.  
Οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι σε αυτές, γνωρίζουν ότι: 

  • Είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που απέσυρε το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις το Μάιο του 2020, επειδή δεν ήθελε έλεγχο και διαφάνεια. 
  • Είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που άφησε να χαθούν  11 ολόκληροι μήνες, χωρίς να φέρει και πάλι το νομοσχέδιο στη Βουλή.  
  • Είναι η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που επέλεξε να καταθέσει εκ νέου το νομοσχέδιο, 72 ώρες πριν την τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, χωρίς τη διαδικασία του επείγοντος, γνωρίζοντας ότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν επέτρεπε πλέον τη συζήτηση του.  

Ο Υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι τόσο για τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, όσο και για την ανεπαρκή συνολικά στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. 

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον κ. Πετρίδη να σταματήσει να συμπράττει στην επιχείρηση  πολιτικής απάτης της κυβέρνησης και να αποδεχτεί άμεσα την πρόταση μας για αναδρομική επιδότηση του ενοικίου και των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία". 

 

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες αντιδράσεις:

 
22376