Ερωτοκρίτου: Ψηφίζουμε προϋπολογισμό για να λειτουργεί το κράτος

Παραμένουμε σταθεροί σε αρχές και αξίες και δεν ταυτιζόμαστε με τις πολιτικές της κυβέρνησης, εξήγησε η Χρ. Ερωτοκρίτου

Το ΔΗΚΟ παραμένει σταθερό σε αρχές και αξίες και με υπευθυνότητα χωρίς να ταυτίζεται με τις πολιτικές της κυβέρνησης, θα υπερψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 απλά και μόνο για να διασφαλιστεί η λειτουργία του κράτους, είπε η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού.
 
Η κα Ερωτοκρίτου πρόσθεσε ότι κάποιοι κρύβονται πίσω από την υπευθυνότητα του κόμματος της. Η Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την άποψη ότι ο προϋπολογισμός μπορεί να ικανοποιεί τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, είναι λογιστικός και ψυχρός, στερείται όμως οράματος και δεν μπορεί να προσθέσει στο μέλλον του τόπου.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η κα Ερωτοκρίτου ανέφερε στη συνέχεια ότι ενώ ο ΔΗΣΥ αναφέρεται στην αξιοποίηση των αρίστων, κρύβει από τον κόσμο ότι η μεγαλύτερη φυγή των αρίστων συνετέλεσθη επί διακυβερνήσεώς του.
 
Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρθηκε στους νοικοκυραίους τους όποιους κούρεψε ο κ. Αναστασιάδης και συνεχίζοντας είπε ότι η κυβέρνηση κρύβει από τον κόσμο τις επισημάνσεις της Κομισιόν ότι το 11,1% των νέων της Κύπρου είναι παντελώς ανενεργοί, ότι παρατηρείται σχεδόν παντελής απουσία επαγγελματικής κατάρτισης και είναι αδύνατη η πρόσβαση σε χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.
 
Κρύβετε από τον κόσμο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα ικανοποιήσει τους περιβαλλοντικούς στόχους και οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα, ούτε και λέτε ότι η Κύπρος πήρε παγκόσμια χρυσό μετάλλιο στη διαφθορά, συνέχισε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ.
 
Είπε ακόμα πως το ΔΗΚΟ ζητούσε επίμονα από την Κυβέρνηση να καταθέσει κανονισμούς για το σχέδιο παραχώρησης υπηκοοτήτων για τις επενδύσεις και μετά τον διασυρμό ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο θα καταθέσει κανονισμούς για τις υπηκοότητες, όμως, ανέφερε η ζημιά έγινε και θα μείνει.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Ανέφερε επίσης ότι το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να διεκδικεί τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, ότι η Κυβέρνηση θα βρει απέναντι το ΔΗΚΟ στις πρακτικές και μεθόδους που εφαρμόστηκαν στο ΓΕΣΥ και έχουν αποτέλεσμα κάποιοι να πλουτίζουν και οι ασθενείς να είναι στον αναπνευστήρα.
 
Αναφερόμενη στο Κυπριακό και τη στήριξη που παρείχε το ΑΚΕΛ στους χειρισμούς του Προέδρου στο Κυπριακού είπε πως δεν μπορεί κάποιος να είναι δίπλα στον καπετάνιο και την ώρα που το καράβι βουλιάζει να ανεβαίνει στο κατάστρωμα και να δείχνει τον καπετάνιο. Είπε τέλος ότι δεν μπορούμε και ουδέποτε θα δεχτούμε το μακρύ χέρι του Ερντογάν να στραγγαλίζει την Κύπρο και τον λαό της.

 
10793
Thumbnail