«ΕΣΤΙΑ» και για τους συνεπείς δανειολήπτες, ζητεί ο Αβέρωφ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε πως πρέπει μετά την έξοδο από την κρίση να δοθεί έμφαση στην κοινωνική αντζέντα

Την ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου στήριξης και των συνεπών δανειοληπτών και φορολογουμένων, με τα ίδια κριτήρια του Σχεδίου «ΕΣΤΙΑ», ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας ταυτόχρονα πως μετά την έξοδο από την οικονομική κρίση θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα η κοινωνική ατζέντα.
 
«Περάσαμε την οικονομική κρίση, βελτιώθηκαν τα δημόσια οικονομικά. Πρέπει μέσα από τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής πειθαρχίας να κοιτάξουμε τις ανάγκες της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης για τα ανακαινισμένα γραφεία του ΔΗΣΥ.
 
Όπως είπε, ζητήματα όπως είναι η στέγαση, όπως είναι το προσιτό ενοίκιο για τους πολίτες, ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια της τρίτης ηλικίας με βελτιωμένες και καλύτερες συντάξεις, αυτά θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας και ως ΔΗΣΥ σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα βάλουμε μπροστά αυτά τα ζητήματα.
 
«Έγιναν πολλές θυσίες από το σύνολο του λαού μας, είναι ώρα για κοινωνική δικαιοσύνη»,  πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση τι να αναμένει ο κόσμος από το Σχέδιο «ΕΣΤΙΑ», ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι έχει πει από τον Ιούλιο του 2018 μιλώντας στη Βουλή κατά την κρίσιμη συνεδρία για τον Συνεργατισμό.
 
«Εμείς θα στηρίξουμε το ‘ΕΣΤΙΑ’, την ίδια ώρα ζητούμε και απαιτούμε ‘ΕΣΤΙΑ’ και για τους συνεπείς, γιατί αν την ώρα που δίνεις στήριξη με βάση κάποια εισοδηματικά κριτήρια και κάποια περιουσιακά στοιχεία για κάποιον που δεν πληρώνει το δάνειό του, αν με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια και τα ίδια περιουσιακά στοιχεία κάποιοι συνετοί συμπολίτες μας πλήρωναν και πληρώνουν τη δόση τους, ναι, θέλω και απαιτώ ‘ΕΣΤΙΑ’ και για τους συνεπείς πολίτες, δανειολήπτες και φορολογούμενους», κατέληξε.

 
24333