Ετοιμάζει πρόταση για επιπλέον στήριξη επιχειρηματιών το ΚΕΒΕ

Πώς σχολιάζει το CoronaPass, τι λέει για όσους λένε ότι είναι αντισυνταγματικό - Δηλώσεις Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Business Hour By Brief, βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, λίγες ώρες μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων και της επανεκκίνησης της οικονομίας. 

«Τα πλήγματα των επιχειρήσεων ήταν τόσα πολλά και τόσο τεράστια που κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αρκούντως ικανοποιητικό για να επαναφέρει την κανονικότητα», σχολίασε ο κ. Αγκαστινιώτης σχετικά με τα πακέτα στήριξης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως θέση του ΚΕΒΕ είναι πως οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές λόγω lockdown τις προηγούμενες εβδομάδες θα έπρεπε να πάρουν σημαντικά αυξημένες εφάπαξ χορηγίες, τόσο για κάλυψη της εργοδότησης, όσο και των λειτουργικών τους εξόδων. 

Ο κ. Αγκαστινιώτης τόνισε επίσης πως αν και κατανοούν την δυσκολία στα οικονομικά του κράτους, το ΚΕΒΕ θα συνεχίζει να πιέζει ώστε αυτές οι χορηγίες να αυξηθούν σημαντικά. 

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, το ΚΕΒΕ ετοιμάζει ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση προς την κυβέρνηση, που θα αφορά την στήριξη επιχειρήσεων και μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας, η οποία θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες

«Σίγουρα θαύματα δεν γίνονται. Θα πάρει χρόνο για να επουλωθούν τα τεράστια τραύματα των επιχειρήσεων από την πανδημία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.   
Ποια η θέση του ΚΕΒΕ για το CoronaPass

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ ερωτηθείς σχετικά με το CoronaPass, σημείωσε πως το ΚΕΒΕ θα στηρίξει οτιδήποτε για να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις. 

«Έχουν υποφέρει τα πάνδεινα τους τελευταίους 14 μήνες. Για μας το CoronaPass είναι θετικό. Θεωρούμε ότι θα είναι ένα εργαλείο για να μπορούν οι επιχειρήσεις να ξαναλειτουργήσουν απρόσκοπτα, και να καλύψουν το χαμένο έδαφος», επεξήγησε. 

Ερωτηθείς σχετικά με νομικούς κύκλους που σχολιάζουν ως αντισυνταγματική τη νέα απόφαση, ο κ. Αγκαστινιώτης επανέλαβε τη θέση του πως για το ΚΕΒΕ το CoronaPass είναι κάτι το θετικό.

«Οι νομικοί κύκλοι μπορούν να κάνουν τις δικές τους τοποθετήσεις. Η θέση του ΚΕΒΕ είναι ξεκάθαρη. Είμαστε σε ένα πόλεμο. Ό,τι εργαλείο υπάρχει το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, εμείς είμαστε θετικοί στο να το χρησιμοποιήσουμε», επεσήμανε. 

«Δεν είμαστε η πρώτη χώρα που θα το χρησιμοποιήσει. Θα βοηθήσει να επιστρέψει ο κόσμος στην κανονικότητα, και να αφήσουμε όλες αυτές τις νομικίστικες προσεγγίσεις προς το θέμα, οι οποίες θεωρώ πως δεν βοηθούν», τόνισε, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως δεν θα είναι οι επιχειρηματίες που θα ζητούν να το δουν, αλλά η Αστυνομία. 

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Αγκαστινιώτης:

 
14145
Thumbnail