Έτρεξαν για rapid και καύσιμα οι Κύπριοι πριν την δουλειά

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί της Τρίτης (8/3) τόσο σε σημεία για rapid test, όσο και σε πρατήρια καυσίμων

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα τα νέα μέτρα αλλά και η μείωση στον φόρο κατανάλωσης των καυσίμων, κάτι που έστειλε τους Κύπριους στα πρατήρια ώστε να μπορέσουν να «εκμεταλλευτούν» έστω και μια μικρή μείωση στις τιμές των καυσίμων. 

Από σήμερα (8/3) ο φόρος κατανάλωσης μειώνεται κατά 8,3 σεντς για καύσιμα κίνησης και κατά 6,4 σεντς για πετρέλαιο θέρμανσης, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού αλλά και τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη βουλή, ωστόσο, η τελική μείωση στην τιμή των καυσίμων είναι κατά πολύ μικρότερη λόγω και της συνεχιζόμενης αύξησης των τιμών του πετρελαίου. 

Σήμερα η μέση τιμή για αμόλυβδη 95 είναι στα 1,386, η αμόλυβδη 98 στα 1,443 το πετρέλαιο κίνησης στα 1,441, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης στα 0,979. 
Χθες, Καθαρά Δευτέρα, όπου δεν είχε εφαρμοστεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης οι μέσες τιμές βρίσκονταν στα 1,441, στα 1,580, στα 1,499 και 1,024 αντίστοιχα.

Παράλληλα, λόγω και του τριημέρου αρκετοί είναι αυτοί που έτρεξαν για rapid test, καθώς με τα νέα μέτρα σχεδόν όλοι – εξαιρούνται όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού σε ισχύ – θα πρέπει να κατέχουν 48ωρο τεστ ώστε να μεταβούν στην εργασία τους. 

Ταυτόχρονα, σήμερα (8/3) τίθεται σε εφαρμογή η μείωση της καραντίνας σε 7 μέρες αλλά και η κατάργηση του safepass σε 9 χώρους και πιο συγκεκριμένα σε Υπεραγορές, Παντοπωλεία, Κρεοπωλεία, Φρουταγορές, ,υπηρεσίες Take Away, Φαρμακεία, Αρτοποιεία, Περίπτερα και σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κοινό κάτω των 100 τ.μ.