Έτσι θα γίνει η μισθολογική αναβάθμιση Αστυνομικών (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τι προνοεί η συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ

Tην συμφωνία για την Μισθολογική αναβάθμιση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επεξηγουν ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής τους ανακοίνωσης ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ για το θέμα της αναβάθμισης των κλιμάκων των ειδικών αστυνομικών, των αστυνομικών και των πυροσβεστών επιθυμούν ν’ αναφερθούν στη σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Υπουργείο Οικονομικών και να επεξηγήσουν τους όρους υλοποίησης της:

Συμφωνία για την Μισθολογική αναβάθμιση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

v

Με βάση και τα όσα εξ΄ αρχής έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών έχουν δοθεί οδηγίες ώστε με εφαρμογή από 1.1.2023, οι επηρεαζόμενοι να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις ανέλιξης τους που προβλέπονται στους Κανονισμούς και μετά την αναβάθμιση τους. 

Συνεπώς, 

•    Οι ειδικοί αστυφύλακες θα αναβαθμιστούν από τις συνδυασμένες Κλ. Α1, Α2, Α5(ιι) στις Κλ. Α2, Α5, Α7(ιι).
Συγκεκριμένα οι ειδικοί αστυφύλακες:
(α) μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας θα ανελίσσονται στην Κλ. Α5.
(β) μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας στην Κλ. Α5 (μετά από 15 δηλαδή χρόνια συνολικής
     υπηρεσίας) θα ανελίσσονται στην Κλ.Α7.
 
Οι αστυφύλακες και πυροσβέστες Κλ. Α3-Α5-Α7(ιι) θα αναβαθμιστούν στις Κλ. Α5,Α7, Α8(ι) με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023 ως ακολούθως:
(α) Από την Κλ. Α3 μετά την περάτωση της φοίτησης από την Ακαδημία άμεσα τοποθετούνται στην Κλ. Α5.

(β) Από την Κλ. Α5 θα αναβαθμίζονται στην Κλ. Α7 μετά από υπηρεσία 12 ετών από την ημερομηνία πρόσληψης τους. 

(γ) Πρόσθετα η αναβάθμιση των συναδέλφων από την Κλ. Α7 στην Κλ. Α8 θα διενεργείται μετά από υπηρεσία 4 ετών. Δηλαδή η αναβάθμιση των συναδέλφων από την κλίμακα Α5 στην Κλ. Α8 θα γίνεται μετά από υπηρεσία 16 ετών.

Με τη σημαντική αυτή συμφωνία γίνεται κατανοητό ότι οι συνάδελφοι πέραν της αύξησης στις απολαβές τους, στα επιδόματα και τις υπερωρίες τους που θα υπολογίζονται με βάση τους νέους συντελεστές (rate) των κλιμάκων τους θα επωφελούνται και με τις ανάλογες αυξήσεις που θα επέλθουν και στα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα (σύνταξη και εφάπαξ). 

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ αισθάνονται την ανάγκη να διακηρύξουν ότι με την ολοκλήρωση της ιστορικής αυτής συμφωνίας, για τα δικαιώματα των αστυνομικών και των πυροσβεστών δίδεται αποστομωτική απάντηση και στις «νεοφανείς κασσάνδρες», που χωρίς να έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα ενσπείρουν εργολαβικά και ανεύθυνα το φόβο και την αμφιβολία στις χιλιάδες των συναδέλφων μας. Και τούτο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υποβαθμίσουν και να υπονομεύσουν τα όσα μεγάλα και σημαντικά με αίσθημα ευθύνης και επίπονες προσπάθειες έχουμε κατορθώσει. Και είναι γι΄αυτό ακριβώς που οι μικρόψυχες και σπασμωδικές ενέργειες τους και οι ανυπόστατες συκοφαντίες τους δεν μας αγγίζουν.

ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ και ΠΑΣΥΔΥ, αισθανόμαστε για άλλη μια φορά πλήρως δικαιωμένοι. Και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ενότητα και συσπείρωση ενισχύοντας τις γραμμές των Συνδέσμων μας. Είναι πλέον καιρός να απομονώσουμε τους αυτόκλητους Μεσσίες, που χωρίς να έχουν οτιδήποτε στο ενεργητικό τους, έχουν ως μόνο στόχο και επιδίωξη την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων και φιλοδοξιών. Ο καθένας πιστεύουμε κρίνεται από τα έργα του και όχι από τις όποιες ανέξοδες και μηδενιστικές προσεγγίσεις. 

Και είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων διαθέτει και γνώση και κρίση.


 

 
24967