Συγκαλεί Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις και προειδοποιεί με μέτρα

Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των μελών της που εργάζονται στην Ελληνική Τράπεζα συγκάλεσε για σήμερα Πέμπτη, η ΕΤΥΚ, κατά την διάρκεια των οποίων θα ενημερώσει τα μέλη της για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ προειδοποιεί με λήψη μέτρων σε περίπτωση που η Τράπεζα δεν αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που εκκρεμούν.

Σε εγκύκλιό της προς τους τραπεζικούς υπαλλήλους, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως, «η Οργάνωσή αποφάσισε να συγκαλέσει Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των μελών στην Ελληνική Τράπεζα, στις οποίες θα γίνει πλήρης ενημέρωση, για τα σοβαρά προβλήματα που εκκρεμούν σήμερα και τα οποία αν δεν τύχουν άμεσης και ορθής αντιμετώπισης από πλευράς Τράπεζας πιθανόν να οδηγήσουν σύντομα σε αντιπαράθεση με επιζήμιες συνέπειες για την ίδια την Τράπεζα».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα, μεταξύ άλλων, με την ΕΤΥΚ, «δεν μπορεί η ίδια η Διοίκηση να καλλιεργεί το διαχωρισμό και τη διατήρηση διαφορετικών κατηγοριών συναδέλφων, αφού στο τέλος της ημέρας αυτό θα αποβεί καταστροφικό για την ίδια την Τράπεζα».

«Όλα τα προβλήματα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων, ενώ παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους συναδέλφους να υποβάλουν τα ερωτήματά τους και να επιλύσουν τυχόν απορίες τους», σημειώνει περαιτέρω αναφέροντας πως, «οι συνάδελφοι θα κληθούν κατά τη διάρκεια των Συνελεύσεων, να εξουσιοδοτήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας, να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για επίλυση των προβλημάτων, περιλαμβανομένης, εάν κριθεί αναγκαίο, και της λήψης απεργιακών μέτρων».

>>> BLOOMBERG ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ <<<

Οι Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν στις 3:00 μ.μ., στους πιο κάτω χώρους:

 • Λευκωσία: Κεντρικά Γραφεία ΕΤΥΚ, Πρεβέζης 8, 1ος όροφος
 • Λεμεσός: Γραφεία ΕΤΥΚ, Αμμοχώστου 17 (έναντι Debenhams)
 • Λάρνακα: Γραφεία ΕΤΥΚ, Γωνία Κιλκίς και Κωστή Παλαμά
 • Πάφος: Γραφεία ΕΤΥΚ, Υπολοχαγού Νικόλα Παπαγεωργίου, 6 (πίσω από κτίριο ΑΤΗΚ)
 • Αμμόχωστος: Δημαρχείο Παραλιμνίου
   
Μάριος Αδάμου
 
3826
Thumbnail

Εν μέσω πολλών και διαφορετικών προκλήσεων για την ξενοδοχειακή, και όχι μόνο, βιομηχανία, πραγματοποιείται σήμερα η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Brief, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης, στην ομιλία του, θα κάνει εκτενή προβλήματα στις πληγές του ξενοδοχειακού τομέα και αναμένεται να ζητήσει την συμβολή του κράτους προς αντιμετώπισή τους με μοναδικό στόχο την αναστροφή της παρούσας κατάστασης.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<<

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Λοϊζίδης αναμένεται να αναφερθεί στους βασικούς παράγοντες οι οποίοι, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του ΠΑΣΥΞΕ (τα κύρια σημεία εδώ και στο κάτω μέρος του κειμένου σε μορφή pdf), αποτελούν τροχοπέδη της υγιούς απόδοσης του τομέα και επιτάσσουν ταυτόχρονα την εξεύρεση λύσεων. 

Τέτοιοι παράγοντες είναι μεταξύ άλλων:

 • Το υψηλό κόστος διακοπών στην Κύπρο, παρά τις συνεχείς προσφερόμενες εκπτώσεις.
 • Το πρόβλημα της εποχικότητας του τουρισμού.
 • Το κόστος τροφοδοσίας των ξενοδοχειακών μονάδων, το οποίο, σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΞΕ, είναι το ψηλότερο στην Ευρώπη.
 • Το πρόβλημα της παραγωγικότητας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.
 • Υπερχρεώσεις ξενοδοχείων είτε μέσω αυξημένων τελών από πλευράς ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου θέρμανσης, είτε τελών υδατοπρομήθειας, είτε τελών αποχετευτικών συστημάτων έναντι των αντίστοιχων χρεώσεων που επιβάλλονται στις άλλες κατηγορίες χρηστών.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ αναμένεται πως θα αναφερθεί και στις σημαντικότερες προκλήσεις της τουριστικής βιομηχανίας ευρύτερα, όπως:

 • Η αβεβαιότητα που συνεχίζει να προκαλεί σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο, η έξοδος - με ή χωρίς συμφωνία - της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι αποτελεί μια ισχυρή αγορά άντλησης επισκεπτών για τον Κυπριακό τουρισμό, καθώς επίσης η συνακόλουθη εξασθένηση της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του ευρώ. 
 • Η εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλιού έναντι του ευρώ η οποία ενδέχεται να περιορίσει τον εξερχόμενο τουρισμό ή να διαφοροποιήσει τις επιλογές των Ρώσων περιηγητών.
 • Oι έντονες προσπάθειες της Τουρκίας, της Αιγύπτου και άλλων προορισμών της περιοχής να καταστούν ξανά ανταγωνιστικοί στον τομέα του τουρισμού.

ad2mobile

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Με δεδομένο τα πιο πάνω, ο κ. Λοϊζίδης θα υποδείξει πως στόχος της τουριστικής βιομηχανίας, τόσο για φέτος όσο και για το 2020, θα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση των τουριστικών αφίξεων και εσόδων στα ικανοποιητικά επίπεδα στα οποία ανήλθε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, αναμένεται πως θα τονίσει πως σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, η προσπάθεια όλων θα πρέπει να επικεντρωθεί στη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

article 1