€100 ευρώ σε φοιτητές για αεροπορικό εισιτήριο- Ποιοι δικαιούνται

Σημαντική απόφαση από το Υπουργικό – Λεπτομέρειες

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτήρια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο "ενέκρινε την προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΗΚ για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημόσια σχολικά κτήρια".

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Ποιοι φοιτητές θα δικαιούνται τα 100 ευρώ:
​​​​​​
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης., ανακοίνωσε σήμερα 27/11 ότι ενέκρινε φοιτητικό επίδομα ύψους 100 ευρώ για κάθε φοιτητή για κάλυψη μέρους του αεροπορικού εισιτηρίου και αφορά  αυτούς που φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, νοουμένου ότι θα καλύπτουν τα συγκεκριμένα μόρια που είναι 20.  

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των μαθητών για αποχή από τα μαθήματα τους, ο κ. Υπουργός είπε ότι "σέβομαι τις αποφάσεις της ΠΣΕΜ".

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Ωστόσο, έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος των τετραμήνων και των διαγωνισμάτων αυτή τη στιγμή και δεν χρειάζεται να δημιουργούνται οποιεσδήποτε αναστατώσεις στα σχολεία.

Αύριο ολοκληρώνεται η φάση των τετραμήνων. "Μέσα στον Δεκέμβριο θα έχουν τα παιδιά να γράψουν, να εξεταστούν, να αξιολογηθούν σε τέσσερα 90λεπτα διαγωνίσματα, όλο τον Δεκέμβριο".
 

 
21624