€100.000 έως και €1.000.000 σε startups και άλλες επιχειρήσεις

Προκηρύσσονται σήμερα τα προγράμματα Pre-seed, Seed και Innovate –Ποιοι μπορούν να πάρουν χρηματοδότηση μέχρι και €1 εκ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΚΟΣ

>>> UPD: Pre-seed, Seed και Innovate – Ποια τα ποσά και σε ποιους <<<

>>> UPD: Πετρίδης: Με την τεχνολογία θα αντιμετωπίσουμε επόμενες κρίσεις <<<

Με τον Γ’ γύρο προκηρύξεων προχωρά σήμερα (8/12) στις 9 το πρωί το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας που αφορά τα προγράμματα pre-seed, Seed και Innovate για start ups και άλλες επιχειρήσεις

Ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, μιλώντας στην Brief επεξήγησε πως η καινοτομία αυτού του προγράμματος είναι ότι απευθύνεται σε επιχειρήσεις, δηλαδή ότι πρόκειται για επιχειρηματική καινοτομία και δεν είναι απλά ζήτημα έρευνας και ανάπτυξης. 

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Κόκκινος το πρόγραμμα θεωρείται ως ένα από τα πιο πετυχημένα στην Ευρώπη

«Μέχρι στιγμής μέσω αυτών των προγραμμάτων έχουν δημιουργηθεί 85 καινοτόμες επιχειρήσεις, αλλά και περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο», επεσήμανε. 

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα έχουμε και άλλες προκηρύξεις μία με δύο φόρες τον χρόνο. 

Ποιους αφορά – €13 εκατ. για τον Γ’ γύρο

Αρχικά θα πρέπει να αναφερθεί πως ο νέος κύκλος προγραμμάτων που ανακοινώνεται σήμερα θα έχει προϋπολογισμό 13 εκατομμύρια ευρώ που εντάσσεται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Τα προγράμματα αφορούν:

Pre–seed: Αφορά άτομο ή ομάδα που έχει που έχει μια καλή ιδέα και θέλει να προχωρήσει με τη δημιουργία μία start up επιχείρησης. Η χρηματοδότηση θα φτάνει μέχρι και τις 100.000 ευρώ. 

γφεαδαςδδαδβωφα

 

Seed: Αφορά υφιστάμενες εταιρείες start ups που έχει ήδη δοκιμάσει το προϊόν τους αλλά χρειάζονται κεφάλαιο ώστε να βγουν στην αγορά. Η χρηματοδότηση θα φτάνει μέχρι και τις 500.000 ευρώ. 

βτωφψεδαςδςαδςαδδ

Innovate: Αφορά υφιστάμενες μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να προχωρήσουν με ένα νέο – καινοτόμο προϊόν. Η χρηματοδότηση θα φτάνει μέχρι και το 1.000.000 ευρώ. 

βτγωρφεαδδαςδςδαδ

Αναφορικά με το ποσοστό των επιχορηγήσεων αυτό θα είναι 85% για επένδυση που θα αφορά startups και 50% χρηματοδότηση για επενδύσεις που αφορά το πρόγραμμα Innovate

Αξίζει να αναφερθεί πως στις δύο προκηρύξεις που είχαν προηγηθεί δόθηκαν ως επιχορηγήσεις €21 εκατομμύρια και είχαν δημιουργηθεί 60 νέες νεοφυείς και άλλες 25 νέες επιχειρήσεις

 
21619