€1,4 η βενζίνη με φόρους - Στα €0,8 χωρίς - Πόσα στην ΕΕ

Από τις χώρες της ΕΕ με την φθηνότερη βενζίνη η Κύπρος - Τι ισχύει με το πετρέλαιο

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πιο φθηνή αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων βρίσκεται η Κύπρος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ενημερωτικού δελτίου (oil bulletin) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές πώλησης καυσίμων που ίσχυαν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, η Κύπρος αποτελεί την τέταρτη πιο φθηνή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, μετά από φόρους.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην Κύπρο (μετά από φόρους) στις 28/3 ήταν γύρω στα €1,426 το λίτρο ενώ η  μέση τιμή πώλησης της πριν τους φόρους ήταν €0,828 το λίτρο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, αυτή η τιμή είναι πολύ πιο χαμηλή από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, ο οποίος ήτα €1,924 και  €2,007 αντίστοιχα.

Όσο αφορά τις χώρες με πιο φθηνή βενζίνη από την Κύπρο, την χαμηλότερη τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην ΕΕ καταγραφει η Ουγγαρία (€1,282 ανά λίτρο) ενώ ακολουθεί η Μάλτα (€1,340  ανά λίτρο) και η Πολωνία (€1,411 το λίτρο).

Αναφορικά με το πετρέλαιο κίνησης στην Κύπρο, η μέση τιμή του (μετά τους φόρους) ανέρχεται στα €1,693 το λίτρο ενώ πριν τους φόρους ήταν €1,082 το λίτρο.

Όπως σημειώνεται και στα στοιχεία, η τιμή του πετρελαίου είναι πιο χαμηλή από τον μέσο όρο της ΕΕ που ήταν γύρω στα €1,961 το λίτρο και της Ευρωζώνης που ήταν γύρω στα €2,014 το λίτρο.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τιμές των καυσίμων στις χώρες της ΕΕ, με τους φόρους και ΕΔΩ τις τιμές των καυσίμων στις χώρες της ΕΕ, χωρίς τους φόρους.

 
24992