€19 εκατ. για φωτοβολταϊκά στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς

Τα ποσό το οποίο έχει εξασφαλίσει η Κύπρος μέσα από τα διαθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εξασφαλίσει από τα διαθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρηματοδότηση ύψους 19 εκ ευρώ, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Βουλευτή Αμμοχώστου κ. Γιώργου Κάρουλλα. 

Όπως σημειώνει ο κ. Κάρουλλας, με αυτό τον τρόπο η Εθνική Φρουρά θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα συνεισφέρει κατά 2.5% στη δυναμικότητα των  φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να εγκαταστήσει μέχρι το 2030. 

Μάλιστα ο. Κάρουλλας αναφέρει πως ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή και δηλώνουν την ετοιμότητά τους και στηρίζουν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που συμβάλλει στην επιτυχία της επιτέλεση της αποστολής του Υπουργείου Άμυνας. 

Διαβάστε αυτούσια την δήλωση: 

«Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά συνεχίζουν την πορεία εκσυγχρονισμού και στην στρατηγική για την περιβαλλοντική διαχείριση υλοποιώντας εξαγγελίες για σεβασμό στο περιβάλλον μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας. Ειδικά αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο στα ενεργειακά, το Υπουργείο Άμυνας, ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ενεργοβόρους οργανισμούς της Κύπρου, έχει εξασφαλίσει μέσα από τα διαθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρηματοδότηση ύψους 19 εκ ευρώ, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς. Συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα συνεισφέρει κατά 2.5% στη δυναμικότητα των  φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να εγκαταστήσει μέχρι το 2030. Σε συνάρτηση με τα τρέχοντα οικολογικά προγράμματα για τη διαχείριση αποβλήτων και τη συνεχιζόμενη αντικατάσταση χιλιάδων ενεργοβόρων λαμπτήρων το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά  συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των προϋπολογισμών.

Όλα αυτά, αποτελούν ακόμα μια σημαντική εξέλιξη που οφείλουμε να σημειώσουμε θετικά για τη συνέπεια λόγων και πράξεων, παράδειγμα προς μίμηση, τα οποία προστίθενται στην πολυσχιδή μεταρρύθμιση που επιτελείται σε όλους τους τομείς.  

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή και δηλώνουμε την ετοιμότητά μας να στηρίζουμε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που συμβάλλει στην επιτυχία της επιτέλεση της αποστολής του Υπουργείου Άμυνας».

 
24612