€58.000 για κοινωνικά προγράμματα από το Δήμο Λευκωσίας

«Ο Δήμος Λευκωσίας θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των εθελοντικών οργανώσεων και των κοινωνικών προγραμμάτων»

Χορηγίες ύψους €58.000 παρέδωσε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στα κοινωνικά προγράμματα που επιχορηγούνται από τον Δήμο για το 2019.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γιωρκάτζης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας παρέδωσαν τις χορηγίες για το 2019 στους εκπροσώπους των κοινωνικών προγραμμάτων, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Πρόκειται για οργανώσεις που λειτουργούν προγράμματα μέσω των οποίων καλύπτεται ευρύ φάσμα κοινωνικών αναγκών μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Σε ομιλία του ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι η επίδοση των χορηγιών αυτών από το Δήμο αποτελεί στήριξη του έργου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το οποίο βασίζεται πολλές φορές στην εθελοντική τους προσφορά, μέσα από την οποία παρέχονται αξιόλογες κοινωνικές υπηρεσίες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δημοτών και καλύπτονται ανάγκες που ο Δήμος είτε δεν έχει τη δυνατότητα, είτε την υποδομή ή τα μέσα να παρέχει.

Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία των τοπικών αρχών με τον εθελοντισμό αποτελεί καλή πρακτική για αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών της πόλης και εξέφρασε την προσδοκία ότι η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί με την προσδοκώμενη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου ο ρόλος των Τοπικών Αρχών αναμένεται να αναβαθμιστεί, ώστε οι Δήμοι να έχουν τα μέσα και τους πόρους σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν την κοινωνική πολιτική.

>>> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΣ - ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF <<< 

Κατέληξε ότι ο  Δήμος Λευκωσίας θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο των εθελοντικών οργανώσεων και των κοινωνικών προγραμμάτων προς όφελος των δημοτών και της κοινωνίας ευρύτερα.
 
Επιχορηγήθηκαν η Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Καϊμακλίου, ο Κοινοτικός Νηπιοκομικός Σταθμός Καϊμακλίου, Κοινοτική Λέσχη Καϊμακλίου για παιδιά Δημοτικής Σχολικής Ηλικίας, Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών Παλλουριώτισσας, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Σωματείο Διημερεύουσας Φροντίδας Παιδιών «Παιδομάνα», Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών, ΕΚΥΣΥ Καϊμακλίου, Παγκύπριος Αντιναρκωτικός Σύνδεσμος (Πρόγραμμα «ΣΤΟΧΟΣ»), Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με νοητική Αναπηρία (Φαβιέρου), Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας, ο Σύνδεσμος για πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια και το SISTEMA CYPRUS.
 

ΚΥΠΕ

 
11950
Thumbnail