Ευκαιρία η κρίση για μετάβαση στην πράσινη οικονομία

Τι δήλωσαν οι Υπουργοί Γεωργίας, Ενέργειας και Μεταφορών

Προς την πράσινη οικονομία οδεύει η Κύπρος μέσα από μεταρρυθμίσεις και έργα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πέραν από το 40% του προϋπολογισμού του Σχεδίου αφορά μεταρρυθμίσεις και έργα πράσινης οικονομίας ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τους Υπουργούς Ενέργειας και Μεταφορών.

Οι προτάσεις του Υπουργείου Γεωργίας επικεντρώνονται στην κυκλική οικονομία, τη διαχείριση αποβλήτων και των υδάτινων πόρων, διείσδυση ΑΠΕ σε δημόσια κτίρια και κλιματική ουδετερότητα.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, δήλωσε πως πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε την πράσινη οικονομία για μια πιο ποιοτική ζωή.

Στις έξυπνες μεταφορές και την ηλεκτροκίνηση με εγκατάσταση περισσότερων  σταθμών φόρτισης, σχέδια κινήτρων για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και απόσυρσης ρυπογόνων επικεντρώνονται οι προτάσεις του Υπουργείου Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως το ύψος των συνολικών επενδύσεων με βάση το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ανέρχεται στο 1.23 δις ευρώ και περιλαμβάνονται 134 μεταρρυθμιστικά και επενδυτικά μέτρα.
 

 
16323