Φ. Λεβέντης στο Business Hour: «Θέλουμε να δούμε τον Υπουργό»

Απαράδεχτα τα νέα μέτρα για τον ΠΑΣΙΚΑ – Τι δήλωσε ο ΓΓ του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής στο Business Hour

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

ΓΡΑΦΕΙ Η

ΑΛΕΞΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ


Σε επαφή θα προσπαθήσει να έρθει ο ΠΑΣΙΚΑ με το Υπουργείο Υγείας, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων δήλωσε στην εκπομπή Business Hour by Brief  ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής, κ. Φάνος Λεβέντης.

Σύντομα ευελπιστεί ο ΠΑΣΙΚΑ να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να γίνει τοποθέτηση των θέσεων τους όσον αφορά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, για να γίνει προσπάθεια αλλαγής της εξαγγελία αφού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Με βάση τα νέα μέτρα, θα υπάρχει απαγόρευση εισόδου σε άτομα άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κάτι στο οποίο ο ΠΑΣΙΚΑ έχει αντιδράσει από την πρώτη στιγμή, όπως ανέφερε.

«Μας είχε ξενίσει και το γεγονός το ότι είχαμε περιληφθεί στα μέτρα αυτά γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή η πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι δεν θα υπήρχαν μέτρα για τα κέντρα αναψυχής», εξήγησε.

Συμπλήρωσε, ότι μάλλον το υπουργείο δέχτηκε κάποιες παρεμβάσεις με αποτέλεσμα να περιλάβει στην συγκεκριμένη εξαγγελία και ανακοίνωση, ολόκληρη την βιομηχανία των κέντρων αναψυχή που στην ουσία επιχειρείτε να χρησιμοποιηθεί σαν ένας μοχλός πίεσης σε όσους συμπολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί.

δδδ

Ο συγκεκριμένος μοχλός πίεσης όπως δήλωσε ο κ. Λεβέντης, λειτουργεί εις βάρος του ΠΑΣΙΚΑ, κάτι το οποίο η βιομηχανία των κέντρων αναψυχή δεν είναι έτοιμη να δεχτεί και αντιδρά με αυτόματα δικαιολογημένο τρόπο σε αυτή την εξοργιστική όπως σχολίασε εξαγγελία.

Σε προηγούμενες δηλώσεις στην Brief και πιο συγκεκριμένα ότι οι αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς διαβούλευση, από πλευράς του ο ΠΑΣΙΚΑ ενδεχομένως να μην περιλάμβανε στις συγκεκριμένες αποφάσεις τους εξωτερικούς χώρους.

«Είναι πολύ οξύμωρο να μπορεί κάποιος μόνο με τεστ να πάει στην εργασία του, να εργαστεί 8 – 10 ώρες, να είναι ανάμεσα σε κόσμο, να είναι σε νοσηλευτήρια και να περιθάλπουν ασθενείς και μετά να μην μπορεί να πάει σε ένα εξωτερικό χώρο ή να μην μπορεί να πάει να φάει και να πιεί ένα καφέ και να χρειάζεται να είναι εμβολιασμένος».

Συμπλήρωσε, «Αυτά είναι απαράδεχτα κατά την άποψη μας, αυτά θα θέταμε ενώπιον του Υπουργού».

«Θα έπρεπε να αρθούν και όλοι οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί, στον τρόπο που λειτουργούν τα κέντρα αναψυχής και σήμερα», τεκμηρίωσε.

Όπως επεξήγησε ο κ. Λεβέντης, από τις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι χώροι θα απευθύνονται σε μη εμβολιασμένους, άρα δεν θα συντρέχουν λόγοι να λειτουργούν διαφορετικά οι χώροι αναψυχής από τους χώρους τους υπόλοιπους που απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους.

Όσον αφορά, την ύπαρξη αλυσίδας κρουσμάτων σε κέντρα αναψυχής, απάντησε ότι δεν υπήρξε τέτοια ανακοίνωση όμως σίγουρα όπως και στις υπόλοιπες δραστηριότητες αλλά και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων είναι αναπόφευκτο να γίνει αυτό. Λόγω όμως του ψηφιακού ελέγχου που γίνεται κατά την άποψη του ΓΓ γίνεται διασφάλιση ότι όσοι εισέρχονται στους χώρους είναι υγιείς.

ΠΑΣΙΚΑ για την έλλειψη προσωπικού

Τέλος, στο θέμα έλλειψης προσωπικού δήλωσε πως εξακολουθεί να υπάρχει και είναι κάτι το οποίο έχει αντιληφθεί και το αρμόδιο υπουργείο.

«Είναι κάτω από μια διαμόρφωση μιας πολιτικής η οποία θα επιτρέπει κάτω από προϋποθέσεις να εργοδοτείται προσωπικό από άλλες χώρες, αφού βέβαια εξαντλούνται και τα περιθώρια της αναζήτησης προσωπικού που ζει στη Κύπρο».

Κατά την άποψη του κ. Λεβέντη όσοι Κύπριοι πολίτες είναι διαθέσιμοι για εργασία, απασχολούνται και είναι αρκετές χιλιάδες.

ψψψ
«Ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση γιατί και με την νέα περίοδο δεν μπορώ να φανταστώ πως θα λειτουργήσει η βιομηχανία αν δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα του προσωπικού και αν θέλουμε βέβαια να κρατάμε σε ψηλά επίπεδα τις υπηρεσίες που προσφέρουμε», ανέφερε. 

Δείτε όσα ανέφερε στο Business Hour by Brief ο ΓΓ του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής: 

*Χορηγός Business Hour By Brief η RCB Bank

Αλεξία Μιχαηλιδου
 
24990