Φεϊζίογλου: Σύσκεψη για εξαγωγές εσπεριδοειδών από τα κατεχόμενα

Στην «πρεσβεία» της Τουρκίας στην Λευκωσία, συζητήθηκαν τα προβλήματα στις εξαγωγές εσπεριδοειδών στην Τουρκία

Σε σύσκεψη με τους εξαγωγείς εσπεριδοειδών, εκπροσώπους της «ένωσης εξαγωγέων εσπεριδοειδών», υπαλλήλους του «τμήματος εξαγωγών» του «υπουργείου οικονομίας και ενέργειας», την «διεύθυνση τελωνείων» του «υπουργείου οικονομικών» και του «τμήματος γεωργίας», παρακάθισε σήμερα ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη σύσκεψη, στην «πρεσβεία» της Τουρκίας στην Λευκωσία, συζητήθηκαν τα προβλήματα στις εξαγωγές εσπεριδοειδών στην Τουρκία και το ψευδοκράτος και οι λύσεις, τρόποι για να αυξηθούν οι εξαγωγές μέσω της αύξησης της παραγωγικής ικανότητας στα εσπεριδοειδή και της παραγωγής διαφορετικών τύπων προϊόντων.

Συζητήθηκαν επίσης αναλύσεις εκθέσεων για τα εξαγόμενα προϊόντα που παράγονται ή κατασκευάζονται μόνο στο ψευδοκράτος. Αποφασίστηκε, αναφέρεται, η ίδρυση ενός νέου εργαστηρίου, το οποίο θα είναι διαπιστευμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, ώστε οι αναλύσεις των προϊόντων να γίνονται στα κατεχόμενα και όχι στην Τουρκία. Αποφασίστηκε επίσης να αγοραστούν μηχανήματα ακτίνων Χ που θα χρησιμοποιούνται στα «τελωνεία», ενώ θα γίνει και μια προεργασία για τη συντήρηση και αποκατάσταση εγκαταστάσεων συσκευασίας εσπεριδοειδών.

Υπήρξε, καταλήγει σχετική ανακοίνωση, κοινή αντίληψη πως αυτού του είδους οι συσκέψεις θα γίνονται κάθε δύο μήνες.

ΚΥΠΕ

 
24355