Φεύγει η Δήμητρα, μπαίνει o Θεοχαρίδης

Αλλαγή σκυτάλης θα έχουμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου μετά τη λήξη της δεύτερης και τελευταίας θητείας της Προέδρου της, Δήμητρας Καλογήρου η οποία θα αποχωρήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Brief φαίνεται ότι στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου «κλειδώνει» το όνομα του σημερινού αντιπροέδρου της Επιτροπής, Θεοχαρίδη Γιώργου

Ποιος είναι ο Γιώργος Θεοχαρίδης

tgrfeswfesf

Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης διορίστηκε ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου τον Ιούλιο 2020. Ως Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο  Cyprus International Institute of Management (CIIM) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (MSc in Financial Services) από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2020, διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα. 

Προτού αναλάβει καθήκοντα στο CIIM, εργαζόταν ως Επίκουρος Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας από το 2006 μέχρι το 2010. Το 2006 έχει εργαστεί και ως International Faculty Fellow στο Sloan School of Management του Massachusetts Institute of Technology (MIT). Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC),  μέλος του μεταβατικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Cyprus Blockchain Technologies Ltd και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Κουβέιτ. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής από τον Ιούλιο 2016 μέχρι τον Ιούλιο 2020, μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Κυπριακού Oργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), καθώς και μη-εκτελεστικό μέλος σε συμβούλια εταιρειών/οργανισμών στον τομέα των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών. 

Είναι συνδεδεμένο μέλος του Chartered Institute for Securities & Investment (CISI), καθώς επίσης και Επιστημονικός Συνεργάτης στο UCL Centre for Blockchain Technologies (UCL CBT). Ο Δρ. Θεοχαρίδης κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολογικής & Ηλεκτρονικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Manchester (U.M.I.S.T.), MBA από το Πανεπιστήμιο του San Diego στην Καλιφόρνια και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.
 

 
22431