Γ. Μάης: Αύξηση 12% στις πωλήσεις ακινήτων για το έτος 2019

Οι τιμές των ακινήτων σήμερα είναι σε επίπεδα λογικά, είπε ο Γ. Μάης

Oι  πωλήσεις ακινήτων για το έτος 2019 έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξεως του 12% σε Παγκύπρια βάση σε σύγκριση με το 2018 και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, σύμφωνα με τον Γιώργο Μάη αντιπρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέμου Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και προέδρου της ΕΤΑΠ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μάης ανέφερε πως οι τιμές των ακινήτων σήμερα είναι σε επίπεδα λογικά και σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται ως ελκυστικές για τους Κύπριους αλλά και τους ξένους αγοραστές.  Ενδεικτικά ανέφερε πως για το έτος 2019 οι αγορές από Κυπρίους παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 21% σε Παγκύπρια βάση σε σχέση με το 2018, φθάνοντας τις 5909 σε αριθμό ή 57% επί του συνόλου των πωλήσεων. Η πλειοψηφία των αγοραστών όπως  είπε, είναι Κύπριοι, ακολουθούν οι υπήκοοι τρίτων χωρών σε ποσοστό 28% και οι Ευρωπαίοι πολίτες εκτός των Κυπρίων σε ποσοστό 15%. 

>>> Οι οικονομικές εξελίξεις σήμερα <<<

Επεσήμανε δε, πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στην Κύπρο είναι λίγο πολύ γνωστά και αφορούν κυρίως την διεκπεραίωση των διάφορων διαδικασιών που απαιτούνται και οι οποίες κρίνονται ως χρονοβόρες, υπερβολικά γραφειοκρατικές και σε μερικές περιπτώσεις αναχρονιστικές.
 

Το θέμα των αδειοδοτήσεων βρίσκεται, όπως είπε,  σε πολύ κρίσιμο σημείο, προσθέτοντας πως το σύστημα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του προ πολλού και πολύ ορθά το κράτος και οι διάφοροι φορείς αποφάσισαν και εξήγγειλαν την νέα αδειοδοτική πολιτική. Απομένει συνέχισε, η ολοκλήρωση των λεπτομερειών του συστήματος και η έναρξη εφαρμογής του, αφού προηγηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.


(ΚΥΠΕ/ Κική Περικλέους)
 

 
16216
Thumbnail