Γεωργιάδης: Μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια η Πράσινη Συμφωνία

"Ίσως η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ΕΕ από την εποχή της ίδρυσης της Ένωσης η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία"

Η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την εποχή της ίδρυσης της Ένωσης, είπε σε δήλωση του ο Βουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Αυτούσια η δήλωση:

Η ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την εποχή της ίδρυσης της Ένωσης.
  
Είναι μια προσπάθεια που θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα οικονομική παραγωγική βάση που θα βασίζεται στην βιώσιμη ανάπτυξη, θα σέβεται το περιβάλλον και θα οδηγήσει μέχρι το 2050 σε μία απολύτως κλιματικά ουδέτερη Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξέτασε σήμερα το πως η Κύπρος, η δική μας χώρα πετυχαίνει την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή και εφαρμογή αυτών των πολύ σημαντικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες έχουν φορολογικές, επενδυτικές και ρυθμιστικές πτυχές.
 
Εξαιρετικά σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση είναι βεβαίως η πλήρης χωρίς όρους, χωρίς επιφυλάξεις εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης που είναι το εργαλείο που περιέχει τις χρηματοδοτήσεις που θα επιτρέψουν πραγματικά και στην Κύπρο να δημιουργήσει ένα νέο βιώσιμο, παραγωγικό μοντέλο απολύτως συμβατό με τους υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει. Το ζήτημα θα συνεχίσει να τυγχάνει συστηματικής παρακολούθησης από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

 
17273