ΓεΣΥ: Ανοίγουν οι κατάλογοι για εγγραφή των Ειδικών Ιατρών

Την ερχόμενη Παρασκευή οδηγούνται και στην Ολομέλεια της Βουλής προς έγκριση οι Κανονισμοί για τους γιατρούς

Εντός της εβδομάδας ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ανοίγει και τους καταλόγους εγγραφής για τους Ειδικούς Γιατρούς.

Οι ειδικοί γιατροί, θα έχουν γύρω στους 2 μήνες για να εγγραφούν ηλεκτρονικά στο Σύστημα.

>>> ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ & ΕΡΕΥΝΕΣ BRIEF <<<

Υπενθυμίζεται ο ΟΑΥ, με το άνοιγμα των καταλόγων για τους προσωπικούς ιατρούς και παιδιάτρους στις 21 Ιανουαρίου, πραγματοποίησε και εντατικά σεμινάρια για το πως μπορούν να εγγράφονται οι γιατροί στο Σύστημα.

Σε δύο μήνες περίπου θα ανοίξουν και οι κατάλογοι εγγραφής των δικαιούχων στο ΓεΣΥ ώστε να επιλέξουν το προσωπικό και Ειδικό τους ιατρό.

Την ερχόμενη Παρασκευή (15/2), οδηγούνται και στην Ολομέλεια της Βουλής προς έγκριση οι Κανονισμοί που θα διέπουν τον τρόπο συμμετοχής και τον τρόπο αποζημίωσης των Προσωπικών και των Ειδικών Ιατρών στο ΓεΣΥ.

>>>Διαβάστε εδώ τους Κανονισμούς για τους Ειδικούς Ιατρούς <<<

Ο ΟΑΥ ετοίμασε και τα συμβόλαια των Προσωπικών Ιατρών, τα οποία ουσιαστικά περιλαμβάνουν τους Κανονισμούς, ούτως ώστε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση να τα αποστείλει στους γιατρούς στις 18 Φεβρουαρίου.  

Σκεύη Σταύρου
 
4274
Thumbnail

Πολύ σημαντικά στοιχεία παραθέτει το κτηματολόγιο αναφορικά με τις πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς για το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατά τη διάρκεια του οποίου – όπως δείχνουν τα στοιχεία- η Λεμεσός και  Πάφος φαίνεται  κατέχουν τα πρωτεία αναφορικά με τους εκτός αλλά και εντός Ε.Ε. αγοραστές.

ad1mobile

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Σε γενικές γραμμές, όμως, οι παραλιακές μας πόλεις εν γένει φαίνεται να προτιμούνται τόσο από Ευρωπαίους πολίτες  όσο και από πολίτες εκτός Ε.Ε. με την Αμμόχωστο, όμως, να παραμένει  στην τελευταία θέση προτίμησης.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2019 κατατέθηκαν 2,482 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα 751 ακίνητα αφορούσαν σε ευρωπαίους αγοραστές (εκτός Κυπρίους) και τα 1,731 σε αγοραστές εκτός Ε.Ε..             

Η Λεμεσός – όπως δείχνουν και τα στοιχεία- κατέχει μαζί με την Πάφο τη μερίδα του λέοντος αφού μόνο στην Πάφο κατατέθηκαν 1, 014 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα 649 αφορούσαν σε αγοραστές εκτός Ε.Ε. και τα 365 σε Ευρωπαίους αγοραστές.

Στη Λεμεσό κατατέθηκαν 719 πωλητήρια έγγραφα εκ των οποίων τα  583 αφορούσαν σε εκτός ΕΕ αγοραστές και τα 136 σε Ευρωπαίους.

Στη Λευκωσία, τώρα, κατατέθηκαν 181 πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 92 αφορούσαν σε πολίτες της Ε.Ε. και τα 89 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Στη Λάρνακα, κατατέθηκαν 391 πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 94 αφορούσαν σε  πολίτες της Ε.Ε. και τα 297 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Στην Αμμόχωστο, κατατέθηκαν 177  πωλητήρια έγγραφα συνολικά για το 2018 εκ των οποίων τα 64 αφορούσαν σε πολίτες της Ε.Ε. και τα 113 αφορούσαν σε μη Ευρωπαίους πολίτες.

Αγοραστές

Τους πρώτους έξι μήνες του 2019 έφτασαν στην Κύπρο 958 αγοραστές από την Ε.Ε. (εκτός τους Κυπρίους) οι οποίοι κατέθεσαν πωλητήριο έγγραφο. Παράλληλα, 1,696  αγοραστές ήταν από χώρες εκτός Ε.Ε.

Εξ αυτών, η πλειοψηφία ήταν και πάλι στην Πάφο όπου οι αγοραστές έφτασαν τους 1,152 εκ των οποίων οι 547 ήταν από χώρες εντός Ε.Ε. και οι 605 εκτός Ε.Ε..

Στη Λεμεσό οι αγοραστές έφτασαν τους 720 εκ των οποίων οι  163 από χώρες εντός Ε.Ε. και οι  557 από χώρες εκτός Ε.Ε..

Στη Λευκωσία οι αγοραστές έφτασαν τους  167 εκ των οποίων οι 79 από χώρες εντός της Ε.Ε. και οι 88 από χώρες εκτός της Ε.Ε.

ad2mobile

Στη Λάρνακα, τώρα, ο αριθμός των αγοραστών ανήλθε στους  461 εκ των οποίων οι 106 ήταν από χώρες εντός Ε.Ε. και οι 355 ήταν από χώρες εκτός Ε.Ε..

Εν κατακλείδι, στην επαρχία Αμμοχώστου, ο αριθμός των αγοραστών έφτασε τους 154 εκ των οποίων οι 63 από χώρες της Ε.Ε. και οι 91 από χώρες εκτός Ε.Ε..

article 1