ΓεΣΥ: Αυτή είναι η μοναδική κλινική που προσφέρει Πρώτες Βοήθειες

Τέσσερις κλινικές απάντησαν αρνητικά - Τι γίνεται με τις πληρωμές για ασθενοφόρο και πρώτες βοήθειες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Δεν υπήρξε τελικά η επιθυμητή κατάληξη στις συζητήσεις που είχε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές για την ένταξη των Πρώτων Βοηθεθών στο ΓεΣΥ. 

Ο ΟΑΥ είχε καταθέσει προτάσεις σε πέντε ιδιωτικές κλινικές οι οποίες είναι:

  • Απολλώνειο Νοσοκομείο (Λευκωσία)
  • Mediterranean Hospital (Λεμεσός)
  • Ιδιωτική κλινική Napa Olympic (Αγία Νάπα)
  • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Πάφος)
  • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ (Λάρνακα)

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, τελικά μόνο μία ιδιωτική κλινική απάντησε θετικά. 

Όπως πρώτη έγραψε η Offsite σε ρεπορτάζ στις 8 Δεκεμβρίου, η μοναδική κλινική η οποία αποδέχθηκε την πρόταση για ένταξη του ΤΑΕΠ της στο ΓεΣΥ είναι το Mediterranean Hospital στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε στην Offsite ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου «από την 1η Ιανουαρίου το ΤΑΕΠ του Mediterranean Hospital έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ».

Εξηγώντας ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι μη ένταξης των υπόλοιπων ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως «δεν ικανοποίησε η πρόταση του ΟΑΥ και αυτός είναι ο ένας λόγος για τον οποίο δεν εντάχθηκαν τα άλλα 4 ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ». Για να προσθέσει πως τη δεδομένη στιγμή είναι πιο δύσκολο να εξευρεθούν γιατροί, οι οποίοι θα στελεχώνουν τα ΤΑΕΠ, λόγω των βεβαρημένων προγραμμάτων. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Πόσα θα πληρώνουμε

Όπως εξηγεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, η επίσκεψη είτε στο ΤΑΕΠ του Mediterranean είτε σε ΤΑΕΠ δημόσιου νοσηλευτηρίου γίνεται με τον ίδιο τρόπο. 

«Όταν ένας ασθενής χρειάζεται να επισκεφθεί το ΤΑΕΠ του Mediterranean ή ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην υποδοχή γίνεται έλεγχος εάν είναι δικαιούχος, ακολούθως θα γίνεται η απαραίτητη εξέταση και στη συνέχεια θα γίνεται η διαλογή κάθε περιστατικού ανάλογα με το πόσο επείγον είναι». 

Κατά την εγγραφή στο ΤΑΕΠ, ο ασθενής θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των €10. Σε περίπτωση που ένας ασθενής χρειαστεί μεταφορά από το σπίτι του στο ΤΑΕΠ με ασθενοφόρο, τότε αυτό γίνεται δωρεάν.

Ερωτηθείς ο κ. Παπακωνσταντίνου για το ποιοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ΤΑΕΠ του Mediterranean στη Λεμεσό, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Εάν για παράδειγμα ένας κάτοικος Λευκωσίας χρειαστεί για κάποιο λόγο να μεταβεί στο ΤΑΕΠ του Mediterranean, τότε θα του παρέχουν τις υπηρεσίες τους με την προϋπόθεση ότι είναι δικαιούχος του ΓεΣΥ.

Εντός των επόμενων ημερών πάντως, αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από το Mediterranean Hospital για την ένταξη του ΤΑΕΠ του στο ΓεΣΥ. 

Θυμίζουμε ότι πρώτες βοήθειες μέσω ΓεΣΥ προσφέρουν και όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Πηγή: Offsite.com

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα
 
24565