ΓΓ ΑΚΕΛ: Η ύπαιθρος μαραίνεται και φθίνει

Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά τη περιοδεία στην Επαρχία της Πάφου

Για το στεγαστικό σχέδιο αναφέρθηκε στη περιοδεία του ο Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ, κ. Στέφανος Στεφάνου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν ανταποκρίνεται το σχέδιο στις ανάγκες και πρακτικά δεν έχουν στην ουσία κανένα όφελος οι κάτοικοι που θέλουν να χτίσουν και να παραμείνουν στην περιοχή.


Δείτε τις αυτούσιες δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ:

«Η ύπαιθρος μαραίνεται και φθίνει. Η νέα γενιά υποχρεώνεται να εγκαταλείψει την ύπαιθρο, εξαιτίας των προβλημάτων που  υπάρχουν και των αναγκών που δεν καλύπτονται από τα διάφορα κυβερνητικά σχέδια που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί.

Είναι φανερό ότι χρειάζεται να υπάρξει προσαρμογή των υφιστάμενων σχεδίων που λειτουργούν για την ύπαιθρο και να προστεθούν καινούργια, τα οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν συγκεκριμένα, πρακτικά και αποτελεσματικά στις ανάγκες που προκύπτουν στις ιδιόμορφες και πολύ δύσκολες συνθήκες της υπαίθρου.

Ειδικά για το στεγαστικό σχέδιο που με τυμπανοκρουσίες έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, σε κάθε κοινότητα ορεινών απομακρυσμένων περιοχών μάς λένε το ίδιο πράγμα. Δεν ανταποκρίνεται το σχέδιο στις ανάγκες και πρακτικά δεν έχουν στην ουσία κανένα όφελος οι κάτοικοι που θέλουν να χτίσουν και να παραμείνουν στην περιοχή.

Ως ΑΚΕΛ έχουμε κάνει κατά καιρούς διαβήματα προς τη κυβέρνηση αναφορικά με το στεγαστικό σχέδιο το οποίο χρειάζεται βελτίωση, διόρθωση και προσαρμογή. Αυτά τα διαβήματα και τις παραστάσεις θα τα συνεχίσουμε, θα καταθέσουμε ξανά τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για το πώς θα πρέπει να διαμορφωθούν τα σχέδια και ελπίζουμε τούτη τη φορά ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει τα αυτιά της και θα ακούσει τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν.

Ένα είναι να λέει η κυβέρνηση θεωρητικά ότι στηρίζει την ύπαιθρο και άλλο πρακτικά αυτά τα οποία εξαγγέλλει να μπορούν να εφαρμοστούν. Και δυστυχώς, δεν μπορούν να εφαρμοστούν και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου».

 
22431