Γιατί το Αl Jazeera κάνει γαργάρα την Μάλτα και «κτυπά» Κύπρο

H Μάλτα θεωρείται ανταγωνιστικό κράτος με την Κύπρο σε θέματα φορολογίας αλλά και στο Πρόγραμμα Διαβατηρίων

Περιπλέκεται η κατάσταση αλλά και τα κίνητρα του Καταρινού σταθμού Al Jazeera ως προς την στοχευμένη έρευνα που δημοσιοποίησε για το Πρόγραμμα Διαβατηρίων της Κύπρου, αφού δημοσιεύματα ξένου τύπου θέλουν πέντε μέλη της Βασιλικής Οικογένειας του Κατάρ (το Al Jazeera αποτελεί ιδιοκτησία του) φαίνεται να αιτήθηκαν διαβατήρια από την Μάλτα. 

Ως γνωστό, η Μάλτα θεωρείται ανταγωνιστικό κράτος με την Κύπρο σε θέματα φορολογίας αλλά και στο Πρόγραμμα Διαβατηρίων.

bdfvdcaadw

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Times Of Malta» πέντε μέλη της Βασιλικής Οικογένειας του Κατάρ έχουν αιτηθεί και αποκτήσει – ανάμεσα σε άλλες 3.500 αλλοδαπούς – Μαλτέζικη Υπηκοότητα. 

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες με ποιο τρόπο απέκτησαν το Μαλτέζικο Διαβατήριο, και αν συγκεκριμένα το αγόρασαν – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – έναντι του ποσού των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. 

Σύμφωνα με τους «Times Of Malta», μετά από αναζήτηση του επωνύμου της Βασιλικής Οικογένειας, υπήρξαν πέντε αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, η Μαλτέζικη Υπηκοότητα δόθηκε στον Sheik Mohammed Ahmed J. Al Thani, στη σύζυγο του Hanadi και στα τέκνα τους Jassim, Jude και Layana. 

Παράλληλα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το 2017, 62 μέλη των πιο εύπορων οικογενειών της Σαουδικής Αραβίας είχαν αποκτήσει Μαλτέζικο Διαβατήριο, μέσω του εν λόγω σχεδίου. 

Αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων το δημοσίευμα αναφέρει πως η Μάλτα βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς όπως σημειώνει υπήρχε έλλειψη διαφάνειας. 

 
11126
Thumbnail