Γιατί τα ξενοδοχεία είναι πιο ακριβά για τους Κύπριους

Η εξήγηση στο γιατί οι τουρίστες πληρώνουν λιγότερα για διαμονή στα ξενοδοχεία σε σχέση με τους Κύπριους

Διαδικτυακή συζήτηση πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), με αφορμή την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα. 

>>> Διαβάστε επίσης: Πώς θα διακοπές στην Κύπρο σε 5στερο με €39 (ΛΙΣΤΑ) <<<

Στη συνάντηση, όπου παραβρέθηκαν τόσο ο Πρόεδρος, Άκης Βαβλίτης, όσο και άλλα μέλη του ΣΤΕΚ, συζητήθηκαν οι προοπτικές του τουρισμού αλλά και αναλύθηκαν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να κάνει η Κύπρος ώστε να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν του νησιού. 

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον ποιοτικό τουρισμό, επεξηγώντας πως δεν εννοείται ο τουρισμός πολυτελείας, αλλά επισκέπτες που δεν θα φτάνουν στην Κύπρο μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για την ιστορία της και τους αρχαιολογικούς χώρους. 

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλος αριθμός ακυρώσεων, όπως σημείωσε η κα. Δήμητρα Καραντώκη. 

Γιατί τα ξενοδοχεία στην Κύπρο είναι πιο ακριβά για Κύπριους 

Σε ερώτηση της Brief για τον εγχώριο τουρισμό και στο κατά πόσον αυτός είναι ικανός να μετριάσει τις ζημιές των ξενοδοχείων, ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ, Άκης Βαβλίτης απαντώντας, σημείωσε πως οι Κύπριοι αν και ξοδεύουν περισσότερα, εντούτοις, από το σύνολο των διανυκτερεύσεων αποτελούν μόλις το 6% με 7% , κάτι που δείχνει, όπως σημειώνει, πως ο αριθμός είναι πολύ μικρός και δεν μπορεί να δώσει πραγματική στήριξη στα ξενοδοχεία

Ο κ. Βαβλίτης μάλιστα αναφέρθηκε και στις τιμές των ξενοδοχείων που ισχύουν για Κύπριους, σε σχέση με αυτές που παρέχονται σε τουρίστες. 

«Υπάρχει η αντίληψη ότι οι ξενοδόχοι δεν θέλουν τους Κύπριους. Αυτό δεν ισχύει», σημείωσε ο κ. Βαβλίτης, αναφέροντας ωστόσο πως υπάρχει διαφορά στις τιμές που καλούνται να πληρώσουν οι Κύπριοι σε σχέση με τους τουρίστες. 

Όπως επεξήγησε, μια οικογένεια από την Κύπρο που θα πάει για ολιγοήμερες διακοπές θα πληρώσει ακριβότερα τις διακοπές της σε σχέση με ένα τουρίστα επειδή όπως ανέφερε δεν μπορεί να δοθεί η ίδια τιμή όπως σε ένα tour operator ο οποίος θα κλείσει τις διακοπές για χιλιάδες άτομα

 
14788