Γήπεδο Λεμεσού: Δύο διαφορετικές επιλογές για αριθμό των θέσεων

Είτε θα είναι 11.500, είτε 12.600 οι θέσεις – Από τι εξαρτάται

Ο τελικός αριθμός των θέσεων του νέου γηπέδου της Λεμεσού είναι θέμα που θα αποφασιστεί, αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε διάσκεψη Τύπου που συγκάλεσε για το θέμα ο ΚΟΑ το απόγευμα της Τετάρτης. Όπως ανέφερε, το θέμα προέκυψε από τις διαφορετικές προδιαγραφές της UEFA στην τοποθέτηση καθισμάτων, από το 2010 σε σχέση με το 2018.

>>> Διαβάστε επίσης: Γήπεδο Λεμεσού: Δεν θα είναι 9000 αλλά ίσως ούτε και 13000 θέσεων

Τα τρία σωματεία της Λεμεσού, ΑΕΛ, Απόλλωνας και Άρης, με τον αρχικό μελετητή, Κονταρίδη, εξέδωσαν άδεια οικοδομής για 13.000 θέσεις. Στον ίδιο αριθμό θέσεων γινόταν αναφορά και στη συμφωνία που σύνηψαν τα σωματεία με τον κ. Κονταρίδη, καθώς και στην επιμέτρηση ποσοτήτων, ανέφερε.

Σήμερα, όπως είπε ο Πρόεδρος, ενημερώθηκε ο ΚΟΑ ότι υπάρχει πιθανότητα μειωμένης χωρητικότητας, εξαιτίας των συστάσεων της UEFA για πιο αραιή τοποθέτηση των καθισμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε ότι η αρχική μελέτη έλαβε υπόψη τις προδιαγραφές της UEFA του 2010, σε σχέση με τα καθίσματα, ωστόσο αυτές άλλαξαν το 2018 και προνοούν πιο αραιή τοποθέτηση. Ακολουθώντας τις νέες οδηγίες της UEFA, οι θέσεις μειώνονται σε 11-11.500, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι αφού ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, ο ΚΟΑ θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει το γήπεδο με βάση τον αρχικό σχεδιασμό και την πιο πυκνή τοποθέτηση των καθισμάτων, με τις 12.600 θέσεις ή αν θα ακολουθήσει τις νέες συστάσεις της UEFA για πιο αραιή τοποθέτηση και μειωμένες θέσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν κινδυνεύει η αδειοδότηση του γηπέδου, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ο ΚΟΑ δεν έχει λάβει ενημέρωση για μείωση στις 9.500, όπως εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα σήμερα και χαρακτήρισε τη διαρροή «λανθασμένη».

«Κάναμε από την αρχή ό,τι χρειαζόταν για να παραδοθεί το γήπεδο στις τρεις ομάδες και το λεμεσιανό φίλαθλο κοινό όπως αρχικά σχεδιάστηκε. Αν διαπιστώσουμε αντισυμβατική συμπεριφορά από τον οποιονδήποτε, δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραδώσουμε ένα γήπεδο κάτω από το επίπεδο για το οποίο σχεδιάστηκε», ανέφερε.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι ο αρχικός μελετητής κ. Κονταρίδης, παρόλο που αποχώρησε από το έργο, έχει επικοινωνήσει με τα σωματεία και δεσμεύτηκε να στείλει τα σχέδια για να αποδείξει τον ορθό σχεδιασμό.

Σημείωσε επίσης ότι το γήπεδο προβλέπεται να παραδοθεί στην ώρα του.

ΚΥΠΕ