Γήπεδο Λεμεσού: Ξεκίνησε με κόστος €29εκ αλλά θα φτάσει τα €40εκ

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του ΚΟΑ στην Brief

ΓΡΑΦΕΙ Ο 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΚΟΣ

Στα περίπου €40 εκατ. θα φτάσει το κόστος του γηπέδου Λεμεσού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Brief ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

>>> Διαβάστε εδώ αυτούσιο τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΚΟΑ για το 2022 <<<

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαηλίδης ερωτηθείς σχετικά με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΚΟΑ για το 2022 που κατατέθηκε στη Βουλή ύψους €5,8 εκατ. - από τα οποία τα €4 εκατ. αφορούν το γήπεδο Λεμεσού – σημείωσε πως αυτό το ποσό (σ.σ. για το γήπεδο Λεμεσού) έχει ήδη υπολογιστεί και δεν πρόκειται για έξτρα δαπάνη, σημειώνοντας πως υπολογίζεται πως το τελικό κόστος του γηπέδου θα αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ. 

Όπως επεξήγησε η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για κόστος €29,4 εκατ., ακολούθως η προσφορά που δόθηκε ήταν στα €31,3 εκατ., ενώ αργότερα μετά από έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων – στην οποία συμμετέχει και η Ελεγκτική Υπηρεσία – το κόστος έφτασε στα €38 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη το κόστος τελικά αναμένεται να φτάσει στα €40 εκατ. χωρίς να θεωρεί ότι θα ξεπεραστεί και αυτό το ποσό. 

Να σημειώσουμε πως τα εγκαίνια του νέου γηπέδου θα πραγματοποιηθούν στις 25 Νοεμβρίου, ενώ ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο πρώτος αγώνας που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Λεμεσού.