Χαιρετίζει την απόσυρση κανονισμών για λιμουζίνες η Ελεγκτική

Χαιρετίζει την παρέμβαση ΠτΔ ώστε να απορριφθεί το αίτημα ΓΔ να κυκλοφορούν με κρατική λιμουζίνα σε ιδιωτικές μεταφορές

Ως πολύ σημαντική χαρακτηρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να απορριφθεί το αίτημα των Γενικών Διευθυντών για να κυκλοφορούν με κρατική λιμουζίνα σε ιδιωτικές μετακινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ως ΕΥ θεωρούμε πολύ σημαντική και χαιρετίζουμε την παρέμβαση του ΠτΔ ώστε να απορριφθεί το απαράδεκτο αίτημα των ΓΔ για να κυκλοφορούν με κρατική λιμουζίνα σε ιδιωτικές μετακινήσεις. Τέτοιο ωφέλημα ουδέποτε είχαν, απλώς προ του 2014 πολλοί το έκαναν άτυπα και καταχρηστικά».

gcj,

Nα υπενθυμίσουμε ότι την απόσυρση των νέων κανονισμών που αφορούν την παροχή υπηρεσιακού οχήματος σε επιπλέον αξιωματούχους αποφάσισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το πρωί, ο οποίος σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, έδωσε οδηγίες προς τον Υπουργό Οικονομικών ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. 

Όπως αναφέρθηκε στην γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, η απόφαση για τα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων λήφθηκε στα πλαίσια συμφωνίας με τις συντεχνίες για σταδιακή επαναφορά των ωφελημάτων στο δημόσιο τομέα, και μετά από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των Γενικών Διευθυντών, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για εκμετάλλευση των συγκεκριμένων προνοιών των υπό αναφορά κανονισμών, καθώς και για ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει οδηγίες στον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους υπό αναφορά Κανονισμούς.

 
24947