Χωρίς τη μικρή επιταγή πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι - Τι δικαιούνται

Αρκετοί χαμηλοσυνταξιούχοι δεν έκαναν ακόμη αίτηση για τη μικρή επιταγή – Τι δικαιούνται αναλόγως εισοδημάτων

Η ΕΚΥΣΥ σε ανακοίνωση αναφέρει ότι αρκετοί συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας -10,324 ευρώ στη περίπτωση του ενός ατόμου και 15,486 ευρώ για νοικοκυριό 2 ατόμων- δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση με αποτέλεσμα να στερούνται του δικαιώματός της μικρής επιταγής ή και του πασχαλινού επιδόματος, προσθέτοντας ότι τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από συνταξιούχους που τους αποκόπηκε το δικαίωμα της μικρής επιταγής τον Δεκέμβριο του 2014, έχει καθοριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2020.
 
Διευκρινίζεται, στην ανακοίνωση, ότι οι νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από την ημερομηνία που δικαιούνται σύνταξη, δηλαδή και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2020.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
H αίτηση που θα πρέπει να συμπληρωθεί είναι για παροχή επιδόματος σε συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα ή και Ε.Ε.Ε.- (Έντυπο ΕΕΕ5.v2- γκρίζου χρώματος), αναφέρεται περαιτέρω.
 
Για οποιαδήποτε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα γραφεία της ΕΚΥΣΥ σε όλες τις πόλεις ή στις τοπικές επιτροπές της Οργάνωσης .
 
Ακολουθεί ο πίνακας με τα ποσά της μηνιαίας χορηγίας (μικρής επιταγής):

α

 

 
21547