Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς

Με το Χριστουγεννιάτικο χωριό αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν, λέει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς

Θέαμα, γιορτινές μελωδίες, και εδέσματα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν το Σάββατο στην έναρξη των εκδηλώσεων για το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πόλη Χρυσοχούς. Ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ανέφερε πως το Χριστουγεννιάτικο χωριό αποτελεί μια «ξεχωριστή» και «αλλιώτικη πρωτοβουλία» που περιλαμβάνεται στις προσπάθειες του Υφυπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω συγκεκριμένων σημάτων ποιότητας.

Εξέφρασε επίσης περηφάνια που τη φετινή χρονιά ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς κατάφερε να επιλεγεί μαζί με άλλους 6 Δήμους και κοινότητες παγκύπρια για αυτή την διοργάνωση.

Από το απόγευμα του Σαββάτου η Πόλη Χρυσοχούς μεταμορφώθηκε σε ένα «ονειρεμένο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριό» για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές η όλη προσπάθεια θα εξελιχθεί σε 52 ημέρες γιορτής, με την συνεργασία 49 ομάδων και εκατοντάδων συμμετοχών.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό περιλαμβάνει εντυπωσιακό στολισμό, ξύλινα σπιτάκια με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, μαγική Παιδούπολη, σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ξεναγήσεις σε μουσεία, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας, και οινογαστρονομίας.

Η Νικολέττα Παφίτου εκ μέρους του Υφυπουργείου Τουρισμού ανέφερε πως ο θεσμός του Χριστουγεννιάτικου χωριού έχει ταξιδέψει σε πέρα των τριάντα χωρών, ενώ εξέφρασε τη συγκίνησή της για τις χιλιάδες κόσμου που παρέστησαν στην έναρξη των εκδηλώσεων στη Πόλη Χρυσοχούς .

Όπως ανέφερε η κ. Παφίτου είχαν πολλές αιτήσεις για το Σχέδιο Επιχορήγησης των Χριστουγεννιάτικων Χωριών, αλλά επέλεξαν μόνο τις καλύτερες, ανάμεσα στις οποίες και την αίτηση του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς. Εκ μέρους του Υφυπουργείου Τουρισμού, είπε η κ. Παφίτου παραχώρησαν 13 ξύλινα σπιτάκια και διακόσμηση, ενώ εστίασαν στην προβολή του θεσμού.  

Έχουμε επενδύσει σημαντικά για να διαφημίσουμε αυτό το θεσμό, να προσελκύσουμε κόσμο το χειμώνα, χειμερινούς επισκέπτες στην Κύπρο με πολλές ευκαιρίες και δραστηριότητες, συμπλήρωσε.  

Εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής καλωσόρισαν ντόπιους και ξένους επισκέπτες και πρόσφεραν γιορτινά γαστρονομικά ταξίδια. Η μαγεία των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Άγιο Βασίλη που έριξε άγκυρα στο Λιμανάκι του Λατσιού, ενώ στην συνέχεια ο ίδιος και οι βοηθοί του, μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Το ταξίδι του Άη Βασίλη στην Πόλη Χρυσοχούς ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ακολούθησε πανηγυρική παρέλαση υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πάφου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης με τη συμμετοχή του Άγιου Βασίλη πλαισιωμένου από τον Ρούντολφ, ξωτικά, ξυλοπόδαρο, μαζορέτες, μαθητές και σχολές χορού.

Ακολούθησε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και διάφορες εκπλήξεις.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε πως σε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα υπάρχει ενεργός εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας. Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργήσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023.

ΚΥΠΕ

 
24301