Η 1η συνάντηση ΠτΔ με τον νέο Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ

Την πρώτη του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα έχει σήμερα ο Κόλιν Στιούαρτ, ο οποίος ανέλαβε αυτή τη βδομάδα τα καθήκοντά του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στο νησί και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), ενώ το απόγευμα θα συνατηθεί και με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή στις 9.00 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της δεξίωσης που θα παραθέσουν τα Ηνωμένα Έθνη, στις 14ης Δεκεμβρίου στο Λήδρα Πάλας, όπου αναμένεται και οι δύο ηγέτες να παραστούν.

"Επιβεβαιώνουμε ότι απαντήσαμε θετικά στη βολιδοσκόπηση που έγινε από πλευράς Ηνωμένων Εθνών για τη δεξίωση αυτή, στην οποία είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε", είχε δηλώσει ο κ. Πελεκάνος.

Εξάλλου στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ με τον νέο Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ. Και ο κ. Τατάρ δήλωσε, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ότι θα παρευρεθεί στην δεξίωση των ΗΕ στο Λήδρα Πάλλας στις 14 Δεκεμβρίου, όπου έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

ΚΥΠΕ